Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис
Коментари Харесай

Борисов предложи помощ за засегнатите от пожарите райони в Гърция

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с гръцкия министър председател Алексис Ципрас . “Изразяваме най-дълбоко състрадание към потърпевшите и околните на починалите в огнената буря, обхванала Гърция. С паника и болежка приехме вестта за бедствието, връхлетяло приятелския гръцки народ, довело до човешки жертви и предизвикало тежки материални вреди ”, акцентира българският министър-председател.



Горски пожари обгърнаха региона на Атина
, като към този момент жертвите на огнената буря с а 50, а над 150 индивида са потърпевши . Извънредно състояние е оповестено в региона на Атина поради стихията, а Гърция изиска интернационална помощ за битка с пожарите. 



Премиерът Борисов уточни, че България има подготвеност за оказване на техническа помощ за Гърция с 50 пожарникари и два пожарни автомобила . Той добави, че е разпоредил на министерството на вътрешните работи да предприеме незабавна организация при постъпило искане от страна на Гърция за приемане на интернационална помощ , модулът ни за наземно гасене на горски пожари да бъде наведен в подготвеност за присъединяване по линия на механизма за Гражданска отбрана на Европейски Съюз.



Гръцкият министър председател Алексис Ципрас благодари за препоръчаната помощ от България и уточни, че при потребност ще търси българския министър-председател.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР