Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с австрийския канцлер Себастиан

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с австрийския канцлер Себастиан
Коментари Харесай

Борисов обсъди с Курц разпределението на ваксините в ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с австрийския канцлер Себастиан Курц. Премиерът изрази поддръжка за самодейността на австрийския канцлер да бъде деликатно прегледан методът на доставка и систематизиране на имунизациите, контрактувани от Европейската комисия, към страните членки на Европейски Съюз.

Според министър-председателя Борисов е належащо дистрибуцията на имунизациите да се осъществя на правилото, към който се сплотиха държавните и държавни ръководители по време на съвещанието на Европейския съвет на 21 януари. Тогава в заключенията, направени от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел беше посочено, че имунизациите следва да се доставят по едно и също време и би трябвало да се разпределят съразмерно на база популацията на страните членки.

Премиерът Бойко Борисов изрази своята благодарност към ръководителя на ЕК Урсула фон дер Лайен и нейния екип за работата, която те свършиха по сключването на договорите и обезпечаването на ваксини за целия Европейски Съюз.

В рамките на телефонния диалог министър председателят Борисов и канцлерът Курц разискаха обстановката с пандемията в България и Австрия. Обмениха опит във връзка с битката против разпространяването на COVID-19 и компликациите, пред които страните са изправени в изискванията на международната рецесия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР