Министър-председателят Бойко Борисов присъства на форум за киберсигурността в България

...
Министър-председателят Бойко Борисов присъства на форум за киберсигурността в България
Коментари Харесай

Борисов: Няма голяма разузнавателна служба по света, която да не е била хакната

Министър-председателят Бойко Борисов участва на конгрес за киберсигурността в България в " София Хотел Балкан ".

Темата на събитието бе електронните услуги на държавната администрация и рисковете, които крият за жителите .

По думите на премиера таванът на заплатите попречва привличането на по-висококвалифицирани фрагменти по министерствата. Частният бранш има предимство по това отношение, като по този начин подсигурява своята киберсигурност.



  " Сега с финансовия министър Владислав Горанов обмисляме дали в областта на електронните услуги заплатите да бъдат увеличени, с цел да притеглим по-добри фрагменти ", съобщи Борисов. 
 
Той добави, че мрежата не е толкоз анонимно какъв брой се счита. Няма огромна разследваща работа, която да не е хакната. Милиарди финансови средства се влагат за отбрана на киберсигурността. Борисов съобщи, че Западът стартира да контролира софтуерни колоси като Фейсбук, Twitter и Гугъл.-->
 
" Заплатите за един подобен експерт 10-15 хиляди нагоре, само че не всяко министерство може да си разреши да назначи такива специалисти на сходно възнаграждение. За да пристигна един човек на по-ниски пари в държавната администрация, той ще пристигна на добра идея ", разяснява той пред публицисти след форума.

" Стотици са към този момент благоприятни условия за операции по електронен път. Доста централи по съвета са към този момент на механични пишещи машини, с цел да предотвратят злоупотреби ". Той даде за образец по какъв начин Централно разузнавателно управление на САЩ и Комитет за Държавна сигурност (на СССР) са прибегнали до такива ограничения.
 
На въпрос дали Наказателният кодекс е съответен за киберпрестъпленията, министър председателят отвърна, че има оферти в тази посока, само че и съществуващата законодателна уредба е задоволителна добра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР