Министър-председателят Бойко Борисов поиска от чешкия си колега информацията, с

...
Министър-председателят Бойко Борисов поиска от чешкия си колега информацията, с
Коментари Харесай

Бабиш готов да даде документите по сделката на ЧЕЗ

Министър-председателят Бойко Борисов изиска от чешкия си сътрудник информацията, с която чешкото държавно управление разполага, по отношение на договорката с ЧЕЗ. Данните да бъдат предоставени на българските способени органи, желае министър председателят.

Премиерът Бабиш получил информация от Надзорния съвет на сдружението. Тяхната позиция е, че продажбата е изцяло законосъобразна и не съставлява риск за никоя от страните.

Купувачът е тестван от чешка страна. Проверени са способността на " Инерком " да ръководи електроенергийното сдружение в България, произхода на средствата за възнаграждение на активите. Проверката не е посочила съществуването на проблеми за реализиране на договорката.

Бабиш е подготвен да спомага. Той даде обещание, че ще даде на българските управляващи материалите с резултатите от инспекциите.

Борисов от своя страна заяви, че към този момент е упълномощил на ДАНС и на Национална агенция за приходите инспекции на купувача и на събитията към договорката и е изискал съдействието на КФН и КЕВР по случая.

Бойко Борисов е угрижен от желанията на сдружението, в което чешката страна има 63%, да продаде активите си на компания, която не се е потвърдила на пазара.

Премиерът посочи, че ЧЕЗ България е част от националната сигурност на страната. Тревогите от неналичието на бистрота при договорката били основателни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР