Министър-председателят Бойко Борисов откри първия Пловдивски икономически форум, който се

...
Министър-председателят Бойко Борисов откри първия Пловдивски икономически форум, който се
Коментари Харесай

Борисов откри първия Пловдивски икономически форум

Министър-председателят Бойко Борисов откри първия Пловдивски стопански конгрес, който се организира през днешния ден и на следващия ден в хотел "Империал " в Пловдив. В приветствието си министър председателят акцентира, че форумът в Пловдив е естествено продължение на Делфийския стопански конгрес, който се организира през март в Гърция. Той напомни, че Гърция е третият вложител в България с над 3,5 милиарда евро оборот и добави, че към 70 000 българи работят при гръцки вложители.

"Днес сме тук, тъй като е значимо и в случай че би трябвало да мерим политиците, то е с това какъв брой Брутен вътрешен артикул /БВП/ могат да провеждат в своите страни и какъв брой по-късно се преразпределя на глава от популацията. Затова и стопанската система и в България се промени, тъй като имаме над 5,7 на 100 експорт повече и то в новаторските технологии, машиностроенето, сфери, в които има действително произвеждане ", сподели още Бойко Борисов. Той добави, че през последните няколко години към този момент имаме "стабилния 3,9 - 4 на 100 Брутният вътрешен продукт " и уточни, че последните изследвания демонстрират единствено едно - непоклатимост и това, по думите му, което има в България към днешна дата е постоянна вероятност - 10 на 100 плосък налог, 20 на 100 - Данък добавена стойност - идеално за вложителите. И това ще продължи, до момента в който ние управляваме, сподели Борисов. Той уточни, че безработицата към този момент е под 6 %, а в някои градове даже липсват служащи и то тъй като "има една част от популацията, на която не им се работи ".

Кметът на Пловдив Иван Тотев приветства гостите, като благодари на уредниците, че са избрали града за хазаин на този конгрес. Като общинско управление измежду цели ни е да привличаме вложения и да сътворяваме на нашите съграждани условия за по-високо стандарт на живот, сподели Тотев и добави, че това се случва "благодарение на напъните и достиженията на българското държавно управление ". Пловдив е стратегически значим център на Балканите, а Тракия икономическа зона е образец за метод, по който бизнесът и обществените управляващи могат да работят дружно за реализиране на общи резултати, добави кметът. Той напомни, че по последни данни равнището на безработица в региона е под 5, а в града и под 3 на 100. С съществуването на постоянни демографски индикатори, огромен брой квалифицирана работна ръка и добре развита просветителна инфраструктура районът на Пловдив се трансформира в индустриалното сърце на България, сподели още Иван Тотев. Проекта "Пловдив - Европейска столица на културата 2019 " кметът уточни като още един мощен инструмент за районно развиване във всички сфери на живота.

Повече от осемдесет изтъкнати персони от България и Европа ще приказват на форума, което ще даде опция да бъдат разпознати и оценени основни провокации пред икономическия напредък. В рамките на събитието ще се включат и други членове на българското държавно управление - вицепремиерът Томислав Дончев, заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Сред участниците са и министърът на енергетиката на Република Сърбия Александър Антич, районният шеф на Световната банка за страните от Европейски Съюз Аруп Банерджи, държавният секретар в Министерство на външните работи на Румъния Джордже Чамба и други изтъкнати и формиращи публичното мнение персони от Европа.

Пловдивският стопански конгрес се провежда от Делфийския стопански конгрес, Атина, Гърция, и от Центъра за демократични тактики в София. Форумът ще разяснява провокациите пред България, района и Европа. Крайната му цел е посредством разговор и шерване на хрумвания и визии да способства за сполучливата промяна на България и за отключването на капацитета за обществен и икономически напредък. Форумът ще се организира всяка година през юни в Пловдив. Той е под егидата на Американската комерсиална палата в България, Италианската комерсиална палата в България, Конфиндустрия Италия и Гръцкия бизнес съвет в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР