Министър-председателят Бойко Борисов инспектира завършения участък от лот 3.1 между

...
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира завършения участък от лот 3.1 между
Коментари Харесай

Борисов откри участък от магистрала "Струма"

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира приключения сектор от лот 3.1 сред Благоевград и правата преди бъдещия тунел " Железница " на автомагистрала " Струма ", заяви държавната пресслужба.

Борисов благодари на археолозите за разбирането, че находките, които бяха разкрити по трасето край село Покровник, са преместени. " Ако не бяхме намерили общ език, това нямаше да стане. А в този момент за една минута минаваш правата ", сподели министър председателят.

 Борисов откри сектор от автомагистрала Той акцентира още веднъж, че държавното управление продължава да работи за повишението на приходите на българите, като са отпуснати пари за увеличение на заплатите на учителите, военните, служителите на реда, медицинските сестри, за майките на деца с увреждания. Борисов повтори няколко пъти, че за довършването на " Струма " ще са нужни милиарди (без да прецизира валутата), а отхвърли държавното управление да се е отказало от довършването й. " Тук българите би трябвало да си дадат сметка - дали да дадем няколко милиарда за 14 км. права, или да има автомагистрала от Видин до Струма. Считам, че е рационално да седнат и еколози, и инженери да се схванат ", акцентира още министър председателят Борисов.

За най-тежкият сектор от автомагистрала " Струма " - този през Кресненското дефиле, еколозите се оповестиха срещу този маршрут на автомагистрала, само че решение на петчленен състав на Върховния административен съд отхвърли дефинитивно опцията то да бъде обжалвано по правосъден път.

В открития от Борисов през днешния ден 6.5-километров сектор са издигнати два виадукта, два селскостопански подлеза, два моста - над реките Логодашка и Струма, и един надлез. Положени са 127 хиляди тона асфалт, 70 хиляди тона циментова стабилизация, 200 хиляди кв. м. обшивка на откоси и 26 км. мантинела. С стартирането на придвижването се заобикаля влизането в Благоевград и основаването на тапи в градските кръстовища. След към 20 дни ще стартира строителството на тунел " Железница " от " Джи Пи груп ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР