Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните и ремонтните дейности на инфраструктурни

...
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните и ремонтните дейности на инфраструктурни
Коментари Харесай

Бойко Борисов инспектира строителството на инфраструктурни проекти във Варна

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните и ремонтните действия на инфраструктурни планове във Варна, оповестиха от държавната пресслужба.

Варна
 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Заедно с кмета на града Иван Портних, министър председателят е ревизирал работата при пробива на бул. " Сливница ". Правителството е отпуснало 4,5 млн. лв. за плана, като с реализирането му ще бъде обезпечен бърз достъп до автомагистрала " Хемус ". Вече са построени битовата канализация, както и телекомуникационната мрежа. Основата на едното пътно платно към този момент е подготвена, сложени са бордюри и отчасти асфалтиране. Ремонтът на съществуващата част от булеварда се финансира по Оперативна програма " Региони в напредък ".

Премиерът Борисов е инспектирал и строителните работи на бул. " Васил Левски ", който е най-големият инфраструктурен план в града. За построяването на новото трасе от ул. " Подвис " до ул. " Девня " държавното управление е отпуснало 80,5 млн. лв.. След завършването на булеварда резултатът ще бъде облекчение на придвижването в града, понижаване на тапите, извеждане на трафика отвън централната градска зона, както и бърза връзка от летището към курортите, се отбелязва в известието, в което се прибавя, че работата по инфраструктурните планове се извършва по график.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР