Министър-председателят Бойко Борисов инспектира реновирани инфраструктурни обекти в Сливен.Той посети

...
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира реновирани инфраструктурни обекти в Сливен.Той посети
Коментари Харесай

Борисов остана доволен от ремонтите в Сливен

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира реновирани инфраструктурни обекти в Сливен.

Той посети новото кръговото кръстовище на ул. " Розова котловина " в града, за което държавното управление отпусна над 2 322 000 лева без Данък добавена стойност.

Кметът на Сливен Стефан Радев съобщи, че 400 000 хиляди лв. са спестени от публичната поръчка за кръстовището.

За първи път някой кмет да спести от поправки, пошегува се Борисов и даде обещание, че ще остави останалите пари за детска градина.

Министър-председателят видя и санираните жилищни блокове в кв. " Сини камъни ", където има санирани общо 51.

" Сега почнаха всички да желаят санирането. Когато Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи говореха срещу санирането, вие мълчахте. Сега видяха, че има 3 милиарда лв. остатък. Управлява се от положителни стопани, по тази причина страната има остатък ", разяснява Борисов.

Кметът удостовери, че в града продължава да има огромен интерес към програмата за саниране и хората се надяват тя да продължи. До момента в общината са приключени 18 от утвърдените за присъединяване в програмата 51 здания.

Премиерът посети и актуализирания парк по поречието на река Асеновска, за който са отпуснати 1,6 милиона лв.. С предоставеното от Оперативна стратегия " Региони в напредък " финансиране в размер на 2,2 млн. лева са актуализирани 38 000 кв. м публични пространства по двата бряга на р. Асеновска и в ж.к. " Република ", които в продължение на години са били изоставени. Обособени са площадки за деца на друга възраст, спортни площадки, шадраван с падаща вода и питейни фонтани. Монтирани са арки, беседки и перголи. Има ново осветяване и видеонаблюдение. Районът е озеленен. Обособени са нови паркоместа.

" Над 40 000 деца, които в никакъв случай не са ходили на учебно заведение, ги вкарахме в класните стаи. Тази стратегия работи доста добре ", посочи министър-председателят при визитата си в ремонтираната по Оперативна стратегия " Региони в напредък " детска градина в Сливен. В нея има 140 деца и една група за деца със специфични потребности.

Премиерът заяви, че се обмисля да се направи и безвъзмездна храна за детските градини. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР