Министър-председателят Бойко Борисов и ръководената от него българска делегация пристигнаха

...
Министър-председателят Бойко Борисов и ръководената от него българска делегация пристигнаха
Коментари Харесай

Борисов вече е в Букурещ за среща с балканските лидери

Министър-председателят Бойко Борисов и ръководената от него българска делегация дойдоха в Букурещ, където на следващия ден следва да се организира Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия. Лидерите на четирите балкански страни се събират в този формат по самодейност на министър-председателя Борисов, като това ще бъде седмата им среща, домакинствана по ред от Румъния, оповестява " Канал 3 ".

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Виорика Дънчила и президентът Александър Вучич ще обсъдят напредъка по общите планове в района в сферите на превоза, инфраструктурата и енергетиката. Фокус на срещата ще бъде задълбочаването на районното съдействие и развиването на добросъседските връзки.

Утре ще има и взаимно съвещание на държавните управления на България и на Румъния, на което ще се разискват тематики от сферата на стопанската система, превоза и сигурността.

Ще се прегледат опциите за задълбочаване на връзките сред румънския и българския бизнес, по-специално в областта на нововъведенията и високите технологии.

Подобряването на изискванията за мореплаване в общия българо-румънски сектор на река Дунав, както и транспортната съгласуваност сред двете страни, ще е различен акцент от двустранните диалози в Букурещ. 

Фокус на диалозите ще бъде и съдействието в региона на предварителната защита, готовността и реагирането при изключителни обстановки, естествени и породени от индивида бедствия и пожари. България и Румъния ще обсъдят също по този начин енергийни тематики и въпроси от европейския дневен ред.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР