Министър-председателят Борис Джонсън ще представи днес условията на Обединеното кралство

...
Министър-председателят Борис Джонсън ще представи днес условията на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Лондон ще откаже търговско споразумение с Брюксел, ако бъде задължен да спазва правилата на ЕС

Министър-председателят Борис Джонсън ще показа през днешния ден изискванията на Обединеното кралство за договаряния за бъдещите връзки с Европейския съюз, заяви Ройтерс.

Той ще отхвърли комерсиално съглашение, което би наложило на страната му да продължи да съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз, излиза наяве от авансово публикувана извадка от речта му.

" Няма потребност от съглашение за свободна търговия, което включва приемане на разпоредбите на Европейски Съюз за конкурентоспособност, дотации, обществена отбрана, околна среда, както и Европейски Съюз не трябва да бъде задължаван да съблюдава разпоредбите на Обединеното кралство ", ще каже Джонсън.

" Направихме своя избор: желаеме съглашение за свободна търговия, сходно на това на Канада (с ЕС). Но в случай че по някаква случайност не успеем, то нашата търговия ще би трябвало да се основава на съществуващото съглашение с Европейски Съюз " за Брекзит, ще каже Джонсън пред хора от бизнеса, мозъчни тръстове и посланици.

" Изборът не е наложително " договорка или без договорка ". Въпросът е дали ще се договорим за търговски връзки с Европейски Съюз, сходни на тези на Канада или по-скоро като Австралия ", ще добави той.

В момента огромна част от търговията сред Европейски Съюз и Австралия се реализира посредством главните правила на Световната комерсиална организация. Австралия обаче е в развой на договаряне на комерсиална договорка с Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР