Министър-председателят Бенямин Нетаняху настоя за пълното унищожение на Хамас като

...
Министър-председателят Бенямин Нетаняху настоя за пълното унищожение на Хамас като
Коментари Харесай

Нетаняху настоя за унищожението на Хамас

Министър-председателят Бенямин Нетаняху настоя за цялостното заличаване на Хамас като част от израелския проект, показан от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, за преустановяване на войната в Газа.

(Във видеото може да научите повече за: Главният прокурор на Международния углавен съд изиска ареста на Нетаняху)

" Условията на Израел за преустановяване на войната не са се трансформирали: заличаване на военния и управническия капацитет на Хамас, освобождение на всички заложници и гарантиране, че Газа към този момент не съставлява опасност за Израел ", сподели израелският водач.

" Съгласно предлагането Израел ще продължи да упорства тези условия да бъдат изпълнени, преди да бъде въведено непрекъснато преустановяване на огъня. Идеята, че Израел ще се съгласи на непрекъснато преустановяване на огъня, преди тези условия да бъдат изпълнени, е несъстоятелна ", добави Нетаняху

Байдън разгласи, че Израел предлага нова пътна карта за реализиране на цялостно преустановяване на огъня в Газа.

Предложението на Израел, състоящо се от три стадия, ще стартира с шестседмичен стадий, при който израелските сили ще се изтеглят от всички обитаеми региони на Газа.

Той също по този начин ще докара до " освобождението на редица заложници, в това число дами, възрастни хора, ранени, в подмяна на освобождението на стотици палестински пандизчии " , сподели Байдън.

След това Израел и палестинците ще договарят през тези шест седмици за трайно преустановяване на огъня - само че примирието ще продължи, до момента в който текат договарянията, сподели Байдън.

Хамас " преглежда позитивно " проекта, изложен от Байдън.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР