Министър-председателят акад. Николай Денков коментира случая със задържания български гражданин

...
Министър-председателят акад. Николай Денков коментира случая със задържания български гражданин
Коментари Харесай

Денков за обвинения в шпионаж българин в Сърбия: Официална допълнителна информация няма

Министър-председателят акад. Николай Денков разяснява случая със арестувания български жител в Сърбия.

„ Има избрани обвинявания към него, несъмнено външно министерство ще се заинтересува от случая, само че публична спомагателна информация няма. Ще следим случая ", съобщи министър председателят. Припомняме, че в понеделник стана ясно, че в Западните околности е задържан 61-годишен мъж, който е " шпионирал в интерес на България “.

В публикуваното известие на прокуратурата от град Враня се споделя, че „ против лицето е повдигнато обвиняване за подозрения в осъществяване на шпионска активност “. Според прокуратурата той е предавал на членове на организация от България военни секрети, които могат да доведат до нездравословни последици за сигурността, защитата и военните ползи на Сърбия “.

Денков разяснява и ветото на президента Румен Радев. „ Не желая да влизам в дискусия. Институциите би трябвало да се научим да работим дружно, тъй като хората чакат резултати от нас. В случая това е безусловно непотребен жест, защото е ясно, че Народното събрание ще отхвърли това несъгласие, така че въпросите за какво го прави по-скоро към него ги отправяйте ", съобщи Денков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР