Министър-председателката на Франция Елизабет Борн връчи днес оставката на правителството

...
Министър-председателката на Франция Елизабет Борн връчи днес оставката на правителството
Коментари Харесай

Знаково оттегляне в Париж! Премиерът на Франция Елизабет Борн хвърли оставка, президентът Еманюел Макрон я прие

Министър-председателката на Франция Елизабет Борн връчи през днешния ден оставката на държавното управление си на президента Еманюел Макрон, който я одобри, като ѝ благодари за " образцовата работа в работа на нацията ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Борн се срещна с Макрон през днешния ден следобяд в Елисейския замък. Въпросът за оставката ѝ беше източник на напрежение през последните дни, като хора от близкото обграждане на президента допускат, че с отдръпването ѝ от премиерския пост ще се извършат съществени промени и в състава на цялото държавно управление.

В течение на 20-те месеца, през които оглавяваше държавното управление, Борн предприе извънредно непопулярната пенсионна промяна, както и с признатия през декември и провокирал остра дискусия закон за имиграцията, който породи разделяне в лагера на самия Макрон.

За любимец като неин правоприемник е апетитен 34-годишният министър на образованието Габриел Атал.

Смяната на премиера и предстоящите промени в състава на държавното управление се чака да даде нов подтик на ръководството на Еманюел Макрон, чийто втори петгодишен мандат е белязан от неналичието на безусловно болшинство, гарантиращо му опцията да ръководи безпроблемно страната, показва Агенция Франс Прес./факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР