Министър председателите на Полша, Чехия и Словения Матеуш Моравецки(на снимката),

...
Министър председателите на Полша, Чехия и Словения Матеуш Моравецки(на снимката),
Коментари Харесай

Премиерите на Полша, Чехия и Словения заминават на посещение в Киев


Министър ръководителите на Полша, Чехия и Словения Матеуш Моравецки(на снимката), Петр Фиал и Янез Янша отпътуват за Киев във вторник за диалози с президента и премиера на Украйна. Това се оповестява във вторник на уеб страницата на полския кабинет, предадоха ТАСС и Times of Israel.

Новината бе обявена и посредством профила на Фиал.

Те ще пътуват през днешния ден за Киев като представители на Европейския съвет да се срещнат с президента на Украйна Владимир Зеленски и министър-председателя на Украйна Денис Шмигал. В делегацията ще бъде и ръководителят на комисията по национална сигурност и защита на Полша Ярослав Качински, който е и вицепремиер на страната

„ Целта на визитата е да удостовери безусловната поддръжка на целия Европейски съюз за суверенитета и независимостта на Украйна, както и да показа необятен пакет от поддръжка на украинската страна и общество “, се споделя в известието.

Както бе маркирано, пътуването беше проведено съгласно ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Международната общественост е осведомена за визитата на делегацията посредством интернационалните организации, в това число Организация на обединените нации.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР