Министър отговори на актуален въпрос - ще внесе ли служебният

...
Министър отговори на актуален въпрос - ще внесе ли служебният
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Не може да се очаква от служебния кабинет в такава нестабилност да внася бюджет

Министър отговори на настоящ въпрос - ще внесе ли служебният кабинет бюджет.

Заявките са за събаряне на налози, махане на налози, увеличение на разноски и това плаши служебното държавно управление да внесе един бюджет, не просто удължение. Това коментира служебният министър на икономиката Никола Стоянов относно въпроса за какво се внася удължение на настоящия бюджет в ефира на Българска национална телевизия. 

Той посочи, че в парламентарната зала няма болшинство, което да поддържа избрани политики, " а се стартира едно наддаване сред партиите кой ще даде повече на бизнеса и на хората, което в последна сметка виждаме какво се случи и м.г. - стартира да се отразява пагубно на бюджета във времето ".

" Бюджетът съставлява една тригодишна прогноза напред, обвързвана с политики и ние нямаме подобен небосвод и не може да се чака от служебния кабинет в такава изострена политическа конюнктура и неустойчивост да внася бюджет. Служебно държавно управление да взима отношение по политики, които ще имат значение през идващите 1-2-3 години, в действителност е мъчно ", добави Никола Стоянов.

По думите му служебното държавно управление съумя за доста малко време да приготви всички нужни промени в закони и да ги внесе в Народното събрание, написа novini.bg.

Във връзка с първия транш от Плана за възобновяване и резистентност министър Стоянов сподели, че тези средства ще отидат за разнообразни стратегии в помощ на бизнеса и в разнообразни министерства.

" Министерство на стопанската система и промишлеността що касае, главно това са парите за индустриалните зони - 216 млн. лв. са планувани. Парите са били два пъти повече, само че за жалост са орязани в последната версия на проекта. Ние желаеме с тези пари да бъдат направени повече на брой по-малки зони в по-малки обитаеми места. Първоначално в проекта е заложено най-малко 5 по-големи индустриални зони, само че битката на министерството е да се финансират повече на брой по-малки зони ", изясни Стоянов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР