Mинистър Николай Петров назначи д-р Ивелина Георгиева на длъжността „директор“

...
Mинистър Николай Петров назначи д-р Ивелина Георгиева на длъжността „директор“
Коментари Харесай

Ивелина Георгиева е директор на Националния център за медицинска помощ

Mинистър Николай Петров назначи доктор Ивелина Георгиева на длъжността „ шеф “ на Националния център за образование и подготовка в системата на незабавна здравна помощ (НЦОКССПМ), основан с Постановление на Министерски съвет № 239 от 13 септември 2016 година, оповестиха от Министерство на здравеопазването.
Д-р Ивелина Георгиева е магистър по медицина и има приета здравна компетентност по „ Социална медицина и здравен мениджмънт “. От 2010 до 2012 година е шеф на отдел „ Спешна здравна помощ “ в Министерството на здравеопазването, по-късно, в продължение на три години извършва длъжността „ шеф “ на здравната дирекция в Министерство на здравеопазването. Има преминати курсове „ Национална система 112 “, „ Управление на администрацията “, „ Разработване на тактики и образуване на политики “ и „ Здравна политика, стопанска система и мениджмънт в опазването на здравето “ и други
Конкурсът за шеф на НЦОКССПМ мина в три стадия, а искащите да поемат ръководството на Националния център бяха двама – доктор Десислава Кателиева и доктор Ивелина Георгиева. На първи стадий комисията, избрана със заповед на министър Петров, прегледа постъпилите от претендентите документи и откри допустимост, според минималните и характерни условия за заемане на длъжността.
На 26.09., в границите на втория стадий от състезанието, комисията изслушва отбраната на концепциите за „ Управление и развиване на Национален център за образование и подготовка в системата на незабавна здравна помощ “, като и двамата претенденти получават оценки, позволяващи им явяване на трети стадий – изявление. Д-р Десислава Кателиева не покрива минималния резултат, при който изявлението се смята за сполучливо издържано, заради което не е класирана.
Припомняме, че основаването на Националния център е в осъществяване на Концепцията за развиване на системата за незабавна помощ 2014-2020, а неговото създаване и съоръжение са в осъществяване на план „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения “, финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.
Проектът е на стойност 7 млн. лева и е с дълготрайност 34 месеца. Средствата ще бъдат употребявани и за образование на близо 7000 лекари и експерти от системата на незабавна помощ. Основната цел е повишение на знанията и уменията им и основаване на резистентност в системата. По този метод, посредством обезпечаване на дипломиран личен състав, ще се увеличи качеството на оказваната незабавна здравна помощ, в сходство с целите на Министерството на здравеопазването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР