Министър Ненчев приземи“ авиацията на земята. Всеки един самолет в

...
Министър Ненчев приземи“ авиацията на земята. Всеки един самолет в
Коментари Харесай

Радев: Ексминистърът Николай Ненчев приземи авиацията

Министър Ненчев „ приземи “ авиацията на земята. Всеки един аероплан сега, това стартира от лятото на 2015 година, повтори се и през 2016, лети с удължени елементи от дежурно техническата ставка. Това опонира на всевъзможни механически и софтуерни правила. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти пред Съдебната палата по отношение на делото против някогашния министър на защитата в кабинета " Борисов " 2 Николай Ненчев, съобщи Агенция „ Фокус “.
„ Категорично Николай Ненчев се провали с Полша, той съумя да издейства единствено един контракт за ремонт на 6 мотора. Големият контракт за интегрирана логистична поддръжка, който трябваше да подписа и за който го предупреждавах, че ще бъде доста дълъг и комплициран, може би неосъществим. За него министър Ненчев се хвърли към него слепешком “, уточни президентът. „ Това е неговата авантюра, той изрично „ катастрофира “ с Полша, в това време отряза доставките от Русия. Накрая авиацията изпадна в цялостен колапс “, добави той.
„ Има моя докладна бележка, откакто се върнах от Полша при започване на 2014 година, по времето, когато министър беше господин Ангел Найденов. Имаше напълно друга цел тази аудиенция - да изследваме опциите на Полша и Словакия за рационализация на МИГ-29 “, изясни президентът. „ В тази докладна ясно съм споделил, че Полша има капацитет да поддържа и нашите самолети, само че това би трябвало да се изследва и да се ревизира. Ако има опция за диверсификация да я използваме “, посочи Радев.
„ Винаги съм твърдял 3 съществени неща към министър Ненчев в доста документи. Първо неотложен контракт с „ РСК МиГ “ за избавяне на нашата изтребителна авиация, тъй че да не останем на земята. Второ, в средносрочен проект търсене на благоприятни условия за диверсификация на доставки и услуги с Полша. Трето, в стратегически проект, доставка на нов аероплан. Препоръчах неотложно подписване на контракт с „ РСК МиГ “, с цел да оцелее авиацията, това министър Ненчев не го извърши. Второ, да търсим диверсификация, което е обикновено, за част от услугите с Полша, което министър Ненчев не съумя да направи “, заключи президентът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР