Министър на външните работи Николай Милков заяви пред журналисти, че

...
Министър на външните работи Николай Милков заяви пред журналисти, че
Коментари Харесай

Милков: Българя очаква от САЩ заместващи мощности за въоръжените сили

Министър на външните работи Николай Милков съобщи пред публицисти, че е имал диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън за подсигуряването на заместващи качества за българските въоръжени сили. Разговорът е бил по времето на двудневната среща на външните министри от НАТО в Брюксел
" Говорихме за вероятно обезпечаване на заместващи качества за нашите въоръжени сили поради изтичащ запас на доста от въоръженията, които имаме ", изясни министър Милков пред публицистите. Той добави също, че са били наранени и тематики, свързани с българското присъединяване във формата " Г-7 плюс ", иницииран от Съединени американски щати, като Блинкън поканил нашата страна като една от страните от Източна Европа, които могат да допринесат за възобновяване и стабилизирането на Украйна.
Милков заяви още, че се приготвя взаимна декларация на страните от НАТО и Украйна на срещата на върха през юли във Вилнюс, в която да се посочат бъдещите стратегически измерения на връзките сред алианса и Киев. Очаква се тази среща да бъде мощен сигнал за поддръжката за Украйна, а и за Русия, която би трябвало да се съобрази с обстоятелството на тези стратегически връзки. Всички министри виждат Украйна като предстоящ член на НАТО, добави министърът. По думите му се разискват опциите за приемане на проект за дейности за участието на Украйна в пакта.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР