Министър Милков: Обявяването на България в неприятелска държава може да

...
Министър Милков: Обявяването на България в неприятелска държава може да
Коментари Харесай

Министър Милков: Обявяването на България за неприятелска държава може да ни превърне и във военна цел на Русия

Министър Милков: Обявяването на България в неприятелска страна може да ни трансформира и във военна цел на Русия

Дипломацията към този момент остава на назад във времето – в случай че приказваме за помирение сред Русия и Украйна, то към този миг е невероятно. Това съобщи в ефира на Би Ти Ви министърът на външните работи Николай Милков

Ядрената реторика Русия продължава да употребява, само че мисля, че би трябвало да сме привикнали с това, уточни той.

Запитан за какво трябваше по заобиколни пътища да оказваме помощ на Украйна, министърът изясни, че той няма информация какво се е случвало.
Ще се въздържа да приказвам по една толкоз деликатна тематика. Народно събрание има механизми, които да схванат какво се е случвало тогава с помощта за Украйна. Това може да се схване като проблем. Но при все, че решението на Народно събрание е спазено, значи, че няма проблем. 

По думите на министър Милков двустранните връзки сред България и Русия са на най-ниското дипломатическо равнище. Извършват се единствено консулски дейностикакто у нас, по този начин и в Русия. В Москва българските дипломати са надалеч под нотите, които бяха разменени. Според тях във всяка задача би трябвало да има по 23 дипломатически чиновници и 25 механически чиновници, като това е реципрочно у нас и в Русия. В момента имаме не повече от половината от тези бройки.  А съветските дипломати са на ръба – за дипломатите, а техническите им чиновници са по-малко, изясни той.

България е оповестена за неприятелска страна. Това е в сходство с доктрините на РФ и това има директно значение за нас. Това допуска обмисляне на външно-политичееските и военни дейности. Това поражда само доктринални последствия на този стадий, само че в различен миг България може да бъде прегледана като цел, включително и на военни дейности. И в този смисъл е невероятно да се възвърне разговора сред София  и Москва, изясни обстановката първият български посланик. 

Ние сме мощно разтревожени от това, което се случва в Украйна и от последствията от тази война върху нас, Европа и целия свят, посочи още Николай Милков. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР