Министър Кръстю Кръстев покани на среща и разговаря днес в

...
Министър Кръстю Кръстев покани на среща и разговаря днес в
Коментари Харесай

Министърът на културата: Народният театър трябва да е пример за обединение

Министър Кръстю Кръстев предложения на среща и беседва през днешния ден в Министерството на културата с вносителите на писма, свързани с работата на Народен спектакъл „ Иван Вазов “. На срещата присъстваше и отрасловият зам.-министър Виктор Стоянов, оповестиха от ведомството.

След като писмата бяха публично заведени в деловодството на културното ведомство, министърът на културата изслуша техните създатели. Те го срещнаха в детайли със обстановката от тяхна позиция в Народен спектакъл „ Иван Вазов “. Зам.-министър Стоянов помоли, в случай че има неописани досега сигнали, те да бъдат подадени в допълнение, с цел да могат да бъдат навреме прегледани.

Министър Кръстев изслуша деликатно всички участници в диалога и показа, че му е извънредно болно от основаната обстановка. По думите му знакова национална културна институция, каквато е Народен спектакъл „ Иван Вазов “, би трябвало да е образец за обединяване, с цел да може да води останалите културни институти, да концентрира креативната сила.

„ В демократичното общество, в което живеем, всеки актьор търси независимост в изявата си пред света, само че тази независимост идва и с отговорността към правото на другия “, сподели министър Кръстев и добави, че демокрацията се крепи на закони, основани от хората в обществото. Но също по този начин уточни, че основа на демокрацията са нравствеността и моралът.

Той увери вносителите на писмата, че ще беседва с всички заинтригувани страни, както и ще извърши обстойна инспекция и разбор на подадените сигнали.

„ Иска ми се след толкоз години работа, да търсим аргументи не да се разделяме, а да се сплотяваме към значимите за всички ни в културата тематики ", уточни в края на диалога министър Кръстев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР