Минималните температури ще са между минус 1° и 6°, максималните

...
Минималните температури ще са между минус 1° и 6°, максималните
Коментари Харесай

Валежите спират днес, но временно

Минималните температури ще са сред минус 1° и 6°, оптималните – от 10° и 15°.

До обяд преваляванията на всички места ще спрат. От запад облачността ще продължи да се раздира и понижава и след обяд над Западна и Централна България ще доминира слънчево време. Вятърът ще отслабне, тук-там краткотрайно и ще стихне.

По Черноморието облачността преди обяд ще е забележителна. Ще има и към момента слаби превалявания от дъжд. След обяд преваляванията ще спрат, по здрач и облачността ще се раздра и намалее. Сутринта вятърът ще е от североизток, ще е до сдържан, по-късно денем ще се ориентира от юг. Максималните температури на морския бряг ще бъдат от 10° до 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 1-2 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече облачно и мъгливо, основно в източните региони - със слаби превалявания. След обяд преваляванията на всички места ще спрат, облачността от запад ще продължи да се раздира, в масивите в Западна и Централна България до най-вече слънчево. Ще духа сдържан северен, по най-високите върхове на Рила, Пирин и Стара планина - мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

Във вторник ще доминира слънчево време, а стоплянето ще продължи. Около и след обяд над югоизточната половина от страната ще има по-значителни нараствания на облачността и там тук-там ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, а оптималните - сред 13° и 18°.

През нощта против сряда облачността краткотрайно ще намалее, само че в сряда бързо ще се усили и на доста места ще има превалявания. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. В Северна и Западна България температурите ще се намалят и там тук-там дъждът ще се примесва със сняг.

В четвъртък ще остане прохладно. Ще има променлива, постоянно забележителна облачност, на обособени места ще превали едва. Температурите и в югоизточните региони ще се намалят.

В петък вероятността за превалявания е дребна, а вятърът ще отслабне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР