Минималните температури днес ще са предимно между 4° и 9°,

...
Минималните температури днес ще са предимно между 4° и 9°,
Коментари Харесай

По-топло сутринта, по-хладно следобед

Минималните температури през днешния ден ще са най-вече сред 4° и 9°, в София - към 5°, по Черноморието - от 9° до 11°, а оптималните - сред 9° и 14°.

Ще бъде най-вече облачно. Дъжд ще превалява тук-там в планинските и източните региони от страната. Ще духа слаб, в Лудогорието - сдържан вятър от североизток.

По Черноморието ще бъде облачно. Валежи от дъжд ще има в следобедните часове, по-значителни и на повече места по южното крайбрежие. Ще духа сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат от 13° до 15°. Температурата на морската вода е 9 - 11°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, над към 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан вятър от югозапад, който до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 9°, на 2000 метра - към 3°.

В четвъртък ще бъде най-вече облачно, на обособени места ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, след обяд ще се усили и ще стартира стопляне. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, а оптималните - сред 7° и 12°.

В петък вятърът ще се усили още, изключително в Източна България, където дневните температури ще доближат тук-там 17 - 19°. След краткотрайно понижение, облачността още веднъж ще се усили и след обяд от северозапад ще стартират превалявания от дъжд. Към вечерта вятърът в западната част на Дунавската низина ще се ориентира от северозапад и ще стартира бързо захлаждане.

През идващото денонощие преваляванията ще обзет цялата страна, има нараснала възможност тук-там да са обилни. Застудяването ще продължи, в западната половина от страната от северозапад, в източната - от североизток. С понижението на температурите, в по-голямата част от Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка, ще има навявания и преспи.

През нощта против неделя и в множеството региони в Южна България дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. В неделя от запад на изток преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава. Ще бъде прохладно и студено, а температурите ще са без значителен дневен ход, близки до нулата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР