Минималните температури днес ще са между 13° и 18°, по-ниски

...
Минималните температури днес ще са между 13° и 18°, по-ниски
Коментари Харесай

Времето днес

Минималните температури през днешния ден ще са сред 13° и 18°, по-ниски в северозападните региони, а оптималните - от към 12° в крайните северозападни региони до 27° тук-там в Източна България, в София – към 20°. В Югоизточна България ще се задържи съвсем без превалявания.

В останалата част от страната ще вали дъжд, на повече места и по-интензивно след обяд и вечерта. В Западна България се чакат обилни количества. Ще има и гръмотевични стихии и условия за градушки. В северозападната половина от страната вятърът ще е до сдържан от северозапад, до момента в който в югоизточната ще се задържи от юг-югозпад и ще е краткотрайно мощен.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна, само че до вечерта ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Ще се задържи топло за интервала с оптимални температури сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините облачността ще е забележителна и основно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа краткотрайно мощен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува по-студен въздух, тогава и преваляванията ще се усилят. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 17°, на 2000 m – към 7°.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР