Минималните температури днес ще бъдат между 5° и 11°, а

...
Минималните температури днес ще бъдат между 5° и 11°, а
Коментари Харесай

Топло за сезона, но с валежи в първия ден на април

Минималните температури през днешния ден ще бъдат сред 5° и 11°, а оптималните - от 17° до 23°.

Облачността ще е променлива, най-вече забележителна. Преди обяд основно в Северозападна България ще има превалявания от дъжд, а в следобедните часове ще превали и в останалата част от страната. Вечерта тук-там преваляванията ще са интензивни и съпроводени от гръмотевици. Ще духа сдържан югозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от запад.

По Черноморието облачността ще е променлива. Вечерта и през нощта против неделя ще има превалявания от дъжд, в обособени региони и ще прегърми. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 18° и 22°, по-ниски - сред 12° и 15°, ще са на север от нос Калиакра. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2 до 3 бала.

В планините облачността ще е забележителна, след обяд на доста места с превалявания от дъжд, над 2200 метра - от сняг. В обособени региони и ще прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 6°.

В неделя температурите едва ще се намалят, само че ще останат по-високи от нормите – минималните сред 3° и 8°, оптималните - сред 16° и 21°. Облачността ще е променлива, само че единствено на обособени места, основно в планинските региони, ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от северозапад, сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен.

В началото на новата седмица с сдържан и мощен вятър, изначало от изток-североизток, след това от север-северозапад, ще нахлува по-студен въздух. В понеделник ще има превалявания от дъжд, покачва се вероятността да са обилни по количество, в южните региони от страната ще има и гръмотевици. Бързо и сензитивно ще става студено и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще минава в сняг. Във вторник и сряда ще бъде прохладно и студено за началото на април, към момента с превалявания и от дъжд, и от сняг, повече по количество през първия ден в югоизточните региони, където ще има и гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР