Минималните и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за

...
Минималните и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за
Коментари Харесай

Цените на такситата в Разград ще поскъпнат

Минималните и оптимални цени за таксиметров транспорт на пасажери за един километър пробег в Разград, ще се покачат от идната година . Това взеха решение общинските съветници на постоянното си съвещание. 

" Предложението за смяна в цените беше по искане на превозвачи , извършващи таксиметров транспорт на пасажери в общината ", Обясни зам.-кметът Мирослав Грънчаров.

По думите му главните претекстове за желаната смяна са, че сегашните цени не са променяни от пролетта на 2015 година, а в последните месеци е налице повишаване освен на горивата, а и доста покачване на инфлацията и повишаването на живота като цяло.

Досегашните, избрани преди повече от седем години, цени са надлежно: минимална цена за таксиметров транспорт на пасажери за един километър пробег при дневна цена 0.75 лв. и минимална нощна цена - 0.85 лева; оптималната цена при дневна цена - 1.20 лв. и при нощна цена - 1.40 лв..

С решението на съветниците от началото на януари 2023 година минималната дневна цена ще стане 1.10 лв., а нощната - 1.20 лв., а оптималната дневна цена - 1.60 лв., а нощната - 1.80 лв..

Грънчаров съобщи, че е направена информация за таксиметровите услуги в прилежащи общини, като данните сочат, че такситата в Търговище, Варна, Шумен и Кубрат возят на съвсем същите цени.

Таксиметрови водачи разясниха, че в тази обстановка, когато всичко нараства, смяна на цените на такситата е неизбежна . Според тях разноските за горива, елементи и поддръжка на автомобила се нараснали и е обикновено и услугата за такси да нарастне.

Пътници показаха мнение, че няма по какъв начин да се сърдят на водачите, тъй като имат съображение за повишаване на таксиметровите услуги. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР