Минималната пенсия ще се вдигне с малко над 60 лева,

...
Минималната пенсия ще се вдигне с малко над 60 лева,
Коментари Харесай

Социалният министър: Минималната пенсия ще се вдигне с малко над 60 лева, а средната за страната - със 100

Минималната пенсия ще се вдигне с малко над 60 лв., а междинната за страната - със 100 лв.. Това, значи, че ежемесечно пенсионерите в страната ще получават със 100 лева повече, разгласи министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова в студиото на „ Събуди се ".

„ До края на месеца ще започва работна група с необятно присъединяване, в това число и с интернационалните специалисти, привлечени от Европейска комисия, които ще оказват помощ за цялостното транспониране на европейската инструкция, която контролира критериите при установяване на минималната работна заплата ", изясни още тя.

Шалапатова акцентира, че политиката на кабинета е приходите да се усилват. „ Без инвестиция в приходи, продуктивност на труда и пълномощия, няма по какъв начин да живеем в европейска страна и ще продължим да отчитаме равнища на възнагражденията, които са по-ниски от прилежащите страни ", добави министърът.

„ Политиката, водена до този миг, е минималната работна заплата да бъде ниска, в България да привличаме интернационалните вложители с нископлатена работна ръка. Това обаче не е политиката на сегашния кабинет ", увери Шалапатова.

Помощта за родителите на деца с увреждания ще бъде увеличена с 200 лв.. Разгръща се и голям набор от обществени услуги за тези деца и техните родители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР