Минимален успех с 1:0 срещу гостуващия Уфа изкачи Спартак (Москва)

...
Минимален успех с 1:0 срещу гостуващия Уфа изкачи Спартак (Москва)
Коментари Харесай

Спартак остана в битката за Европа

Минимален триумф с 1:0 против гостуващия Уфа изкачи Спартак (Москва) на 4-ото място в класирането на съветската Премиер лига. " Червено-белите " не стигнаха елементарно до трите точки, само че с помощта на тях резервираха възможностите си да се преборят за присъединяване в Лига Европа. Уфа пък остана на 14-ата позиция и на 99% е несъмнено, че ще играе баражи за оцеляването си в елита.

Домакините започнаха стремително и откриха резултата в 11-ата минута с гол на Зе Луиш. Националът на Кабо Верде беше прецизен с глава след пробив и положително центриране на Лоренсо Мелгарехо. Малко по-късно парагваецът също прати топката в мрежата, само че попадението му вярно беше анулирано поради засада.

В средата на полувремето натискът на Спартак отслабна, само че Уфа по никакъв метод не съумя да се възползва от това и да сътвори нещо по-интересно пред вратата на Александър Максименко. Единствената голова обстановка до почивката пристигна в 42-ата минута, когато Мелгарехо подаде на Александър Ташаев, само че той не съумя да преодолее Александър Беленов.

В началото на втората част звездата на гостите Силвестър Игбун откри Дмитрий Сисуев, само че неговият удар беше блокиран от Роман Зобнин. Дмитрий Живоглядов също имаше опция да изравни, само че след истрела му топката мина около гредата.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 28 кръг, неделя 12 май  Спартак Москва 1:0краен резулат  Уфа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР