Миниатюрна крава, отглеждана във ферма в Бангладеш, беше призната от

...
Миниатюрна крава, отглеждана във ферма в Бангладеш, беше призната от
Коментари Харесай

Крава джудже влезе в Гинес

Миниатюрна крава, отглеждана във плантация в Бангладеш, беше приета от Книгата на върховете на Гинес за най-ниската в света, съобщи ДПА.

" Получихме уведомление за върха по имейл ", споделя Кази Абу Суфиан от управата на фермата. Той споделя още, че на уеб страницата на Книгата на върховете на Гинес са поместени документ и фотография на дребната крава на име Рани - повече от месец, откакто тя се е споминала.

Според известието на уеб страницата Рани, измерена през юли тази година, е най-ниската крава в света с растеж от 50,80 сантиметра.

Хиляди хора се стичаха да видят дребничката крава макар рестриктивните мерки, наложени поради коронавирусната пандемия, откакто от фермата оповестиха при започване на юли, че тя евентуално е най-ниската в света. Рани бързо се трансформира в звезда и нейни фотоси бяха споделяни всеобщо в обществените мрежи.

В даден миг се наложи вратите на стопанството да бъдат затворени поради тревожния скок на новите случаи на болест с ковид, с цел да се обезпечи сигурността на 23-месечната кравичка.

За жал, обаче, Рани се спомина от хранително отравяне на 19 август, макар че ветеринарите дадоха най-хубавото от себе си в опит да я спасят.

Предишният връх за най-ниска крава принадлежеше на 61-сантиметровата Маникям от Индия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР