Мини шнауцерите са игриви и умни кучета, подходящи за отглеждане

...
Мини шнауцерите са игриви и умни кучета, подходящи за отглеждане
Коментари Харесай

Заболявания при мини шнауцера

Мини шнауцерите са игриви и умни кучета, подобаващи за развъждане в жилища в градски условия. Те са другари и придружители на интензивно живеещи стопани.

Отглеждането на цвергшнауцер, както ще назовават породата, не е напълно елементарно, изисква вложения във връзка с свободно време и занимания, само че дребният домакински другар елементарно понася студеното и неприятно време поради гъстия си подкосъм, по тази причина тези дребни кученца не боледуват от простудни болести.

Все отново развъждането им във връзка с здравословни проблеми, не е елементарно. Мини шнауцерът изисква непрекъсната инспекция на положението на очите, ушите и носа. Замърсяването е постоянно и в случай че не се поддържат се получават възпаления. Ушите на кучето може да се подрежат за по-добра вентилация, само че това е единствено по преценка на стопанина.

Най-честите болести при мини шнауцерите са:

- Хранителните алергии - получават се при погрешно хранене, само че и заради сензитивност към избрани храни.

- Проблемите с черния дроб - това е наследствено заболяване, поради което се предлага деликатен асортимент на екземплярите при закупуване.

- Атопичният дерматит - получава се най-много поради гъстата четина на кучето, която се поддържа мъчно и при неглижиране се стига до хронични проблеми.

- Комедоните - наследствено заболяване, което се съпровожда от запушване на порите, поява на лезии, най-често на гърба казано най-просто това е акне и запушени пори.

- Катарактата - замъгляването на лещата на окото може да се диагностицира във всяка възраст и визира или единствено едното око, или и двете. Често е причина за глаукомата.

- Глаукомата - това е нарасналото вътреочно налягане. То е както независимо зародило кучешко заболяване, по този начин и последица от различен офталмологичен проблем.

- Прогресивната недъгавост на ретината - този проблем както при хората е резултат от напредването на възрастта на мини шнауцера. Със забавянето на метаболизма поради напредването на възрастта, зареждането на клетките се нарушава, те се деформират, следва недоразвитост и загиване. Този проблем с очите при кучетата води до частична или цялостна загуба на зрение.

 Мини Шнауцер

- Камъни в бъбреците - аргументите са особености на организма или приемственост. Рискът идва от неприятното качество на сухата храна, небалансираното хранене на мини шнауцера, неприятната вода.

- Стенозата на белодробната артерия - това е наследствено заболяване, водещо до свиване на артерията, през която минава кръвта към сърцето и белите дробове.

- Синдромът на синусовия недостиг - това е заболяване при мини шнауцерите, разследване от други сърдечни проблеми и разстройва сърдечния темп.

- Хипотериоидизмът - това е болест на ендокринната система, разследване на което липсват хормони.

- Захарният диабет - както при хората води до недостиг на инсулин при шнауцерите и другите кучета.

- Епилепсията - това е заболяване при дребните шнауцери, появяващо се при дребните породи кучета, от 2-годишна възраст до към 5 години.

Прочетете още за характера на мини шнауцера и какво би трябвало да знаем за образованието на дребния шнауцер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР