Мини пинчерът е известен още с името Цвергпинчер. Грижите за

...
Мини пинчерът е известен още с името Цвергпинчер. Грижите за
Коментари Харесай

Хранене на Мини пинчер (Цвергпинчер)

Мини пинчерът е прочут още с името Цвергпинчер. Грижите за Мини Пинчер включват в себе си освен образованието и дресировка на кучето, само че и избора на вярно хранене съгласно самостоятелните потребности на породата.

Кучето би трябвало строго да знае дневната си норма, само че и не трябва да ми давате доста мазна храна, защото това ще повлияе пагубно на мускулестата му и стегната фигура.

Основни правила при хранене на Мини пинчер

Отнасяйте се към новия член в фамилията ви освен с доста самообладание и внимание, само че и отговорно, в това число да не подлагате организма му на стрес, избирайки несъответствуващи храни за кучета. Следва да обърнете внимание на следните правила при хранене на Мини пинчер:

- Адаптация - през първите 10-14 дни хранете любимеца си с сходна или даже същата кучешка храна, каквато са му давали преди. Едва по-късно можете да преминете към поетапното и последователно сменяне на рациона;

- Постоянство - би трябвало прецизно да се придържате към типа храна, която е определена за кученцето: естествени артикули, консерви или суха храна;

- Внимание - въвеждането на всеки нов артикул би трябвало да става поетапно и последователно, както и на дребни порции, само че без да променяте фрапантно главната диета.

 Телешко за Мини пинчер

Задължителни храни за Мини пинчера:

Месо - заема минимум 30% от останалата храна (говеждо, телешко или от домашни птици). В никакъв случай не давайте кости на кучето:

Зеленчуци и плодове - Мини пинчерите ядат моркови, зеле и даже цвекло. Можете да им ги давате, както сурови, по този начин и леко да ги задушите;

Каши - те са наложителна част от дневното меню на породата Мини пинчер и заемат към 1/3 от него. Най-добре е да изберете елда, ориз, овес, ечемик.;

Риба - дава се не повече от 3 пъти на седмица, като е целесъобразно да постни риби с по-малко наличие на мазнини, които би трябвало наложително преди този момент да почистите от костите.

Основополагащо предписание при храненето на Мини пинчера е размера на единична порция. Например, хранете възрастно куче по този начин, че по-късно купичката да е празна, само че и животното да се е наситило.

Формулата е следната - на 1 кг от тежестта на кучето се дава по 25 грама подготвена суха храна. Обезателно приучете любимеца си към това, че храната се дава постоянно и единствено едновременно. След нейното слагане, изчакайте 30 минути и по-късно я махнете.

 Малки кученца Мини Пичер

По този метод ще се създаде инстинкт и механизъм от организма на Мини пинчера, тъй че той ще схваща и ще усеща по кое време е време да го нахраните. Като цяло тази порода е доста енергична и пъргава, което значи, че храна на тези дейни кучета би трябвало да е доста богата.

Хранене на дребните кученца Мини пинчер

- кученца на 1-2 месеца - кравето и козето мляко са съвършен вид. Дава се леко топло и разредено с малко преварена вода. Можете да давате на кученцата и разнообразни каши, които са потребни за тях (ориз, елда, ечемик);

- кученца на 2-3 месеца - в тази възраст можете да започнете да давате смляно телешко месо на кучето, което е по-добре да бъде смесено с някаква по-течна каша за кучета. Можете да добавите моркови, карфиол и други сурови, сварени или задушени зеленчуци. Можете да извършите и салата от ситно нарязани зеленчуци за Мини пинчера, която да овкусите с доста малко количество растително масло или нискомаслена заквасена сметана. Два пъти седмично можете да смесвате извара в кашите или да я давате като настрана ястие;

- 3-6 месеца - към този момент можете да храните кученцето до 4 пъти дневно, като в рациона им би трябвало да влиза към 40 грама месо: телешко, пилешко, говеждо, карантия. Нарежете го на дребно и го смесвайте в кашите. На тази възраст можете да давате и 2 пъти на седмица филе от риба, което да добавяте още веднъж в кашата, когато не давате месо.

Хранене на възрастен Мини пинчер

 Храна за Мини пинчер

Менюто на възрастния Мини пинчер би трябвало да е много уравновесено и здравословно. Постепенно можете да намалите малко месните артикули и да увеличите рибата, зеленчуците, яйцата и изварата. Предложете кисело мляко на кучето. Към този миг любимецът ви ясно ще може да покаже и изрази желанията си, само че въпреки всичко не трябва да се водите от капризите му. Ако сте непрекъснати и не се отказвате, то с времето ще можете да научите Мини пинчера си да се храни здравословно, само че и да харесва менюто си.

Забранени храни за Мини пинчера

- Шоколад;

- Алкохол;

- Стафиди;

- Грозде;

- Черупки от яйца;

- Мед.

Грижите за Мини пинчерите са освен лесна задача, само че и носят голямо наслаждение на стопаните си. Те са дребни кучета и по природа са доста чистоплътни. Важно е обаче да полагате грижи освен за хранителния им режим, само че и да ги приучите към всички нужни кучешки хигиенични привички, да ги обичате, възпитавате и дресирате. Мини пинчерите не са просто кучета-компаньони, те са същински другари за цялостен живот! Ако пък още не сте си взели куче, само че доста желаете, вижте нашите разгласи и цени за пинчер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР