Мини органи“ са отгледани от човешки стволови клетки, взети по

...
Мини органи“ са отгледани от човешки стволови клетки, взети по
Коментари Харесай

„Мини органи“, отгледани от стволови клетки на неродени бебета за първи път в пробив

„ Мини органи “ са отгледани от човешки стволови кафези, взети по време на бременност, в пробив, който може да помогне за разкриване на здравословни проблеми преди раждането.

Миниорганите или „ органоидите “ са дребни опростени структури, които могат да се употребяват за тестване на нови медицински лекувания или за проучване по какъв начин работят същинските органи, които имитират, без значение дали са здрави или заболели. Изследователи от University College London (UCL) и Great Ormond Street Hospital събраха кафези от проби от амниотична течност, взети по време на 12 бременности, като част от рутинно пренатално проучване.

Те демонстрираха, че течността, която тече към бебето в утробата, съдържа фетални стволови кафези, които могат да бъдат извлечени и отгледани в мини-бъбреци, бели дробове и корем. Те се надяват, че техният метод в последна сметка би могъл да помогне на лекарите да следят и лекуват вродени болести преди раждането и да разработят персонализирани лечения за бебе в вътрешност...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР