MINI John Cooper Works GP е състезателната есенция на модерното MINI.

...
MINI John Cooper Works GP е състезателната есенция
на модерното MINI.
Коментари Харесай

Емоционален и високо динамичен: дизайнът на MINI John Cooper Works GP

MINI John Cooper Works GP е спортната есенция на модерното MINI. Вдъхновен от легендарните триумфи в моторните спортове на марката, лимитираният до 3 000 екземпляра модел олицетворява максималната мощ и безкомпромисната динамика. Неговият дизайн демонстрира още на пръв взор: пуристкото и в същото време извънредно емоционално оформление на екстериора и интериора визуализира по-радикално от всеки път GP гените на модела. MINI John Cooper Works GP продължава традициите на лимитираните до дребни серии John Cooper Works GP от 2013 и 2006 година.

Екстериорът – прочувствено оформена максимална мощ

Още на пръв взор ниската предна част излъчва безкомпромисна динамичност с широката диря, огромната предна ризница, изпъкналите калници и с забележимият дори отпред заден спойлер. Класическите за MINI икони като елипсовидните фарове и хексагоналната радиаторна решетка осигуряват безапелационна еднаквост и висока известност. В същото време характерните за John Cooper Works детайли като въздуховодът на предния похлупак и хексагоналната решетка вид „ пчелна пита “ с лого GP на радиаторната решетка подчертават спортното лъчение на предната част. Отстрани MINI John Cooper Works GP демонстрира най-спортният до момента силует на MINI. Взаимодействието между стесняващата се повърхност на прозорците и издигащата се странична линия създава клиновидна форма в профил и визуално ускорява автомобила още неподвижен. Внушителните и обемни повърхности под прозорците оформят мощната каросерия на автомобила- огромната предна ризница и големият спойлер на покрива придават максимален състезателен дух на профила и осигуряват оптимални аеродинамични качества. Цветът на лаковото покритие на каросерията „ Racing Grey metallic “ прелива между светло сиво и синьо-виолетово и придава на автомобила мощна дълбочина, покривът и корпусите на външните огледала са лакирани в цвят Melting Silver. При тази малка серия всички типични хромирани елементи отпред, в профил и откъм гърба като емблемите на MINI, дръжките на вратите, капачката на резервоара, Sidescuttle и рамките на фаровете са в състезателен черен емайл.

Усещания от моторните спортове благодарение на присъщите цветови акценти и карбонови детайли

Целенасоченият MINImalism при формите и цветовете концентрира вниманието върху техниката и я акцентира с цветните акценти в ослепителен Chili Red и непрозрачен Rosso metallic. Използването на олекотени материали като въглерод усъвършенства съотношението тегло/мощност, до момента в който максимално оптимизираното систематизиране на теглото между осите обезпечава типичното за MINI Go Cart-усещане. Абсолютен акцент в профил са изпъкналите арки на калниците, така наречен Spats, изработени усърдно на ръка от рециклирани карбонови влакна в завода в Ландсхут. За пръв път карбоновият материал е забележим и е емфатичен с черни хексагонални детайли. Номерацията на предния Spat демонстрира съответния производствен номер в границите на малката серия. 18-инчовите олекотени Bi Color ковани джанти извънредно филигранен начин интерпретират присъщата тематика на тънките спици при MINI John Cooper Works GP. Това е най-леката кована 18-инчова джанта, предлагана в миналото за MINI, с което се постига и доста намаляване на теглото.

Задната част продължава характерния език на формите начело и в профил. Изразителният спойлер на покрива е не само състезателен детайл: неговата форма осигурява оптимално аеродинамично притискане и се вписва съвършено в геометрията, също както и въздухозаборниците и аеродинамичните елементи на бронята. Позиционирани демонстративно в средата на задната част, класическите двойни изпускателни накрайници въплъщават гените на John Cooper Works. Блестящите ауспухови накрайници от неръждаема стомана са с максимално голям диаметър и изпъкват мощно и пуристки от дифузора.

Интериорът – чисто чувство от моторните спортове

Интериорът на новото MINI John Cooper Works GP комбинира пуристкия състезателен дух с мощни цветни акценти. Тъмната идея на цветовете и материалите създава редуцирана, спортна атмосфера, като на определени места целеустремено изпъкват висококачествени цветни елементи. В зоната към лидера новото, свободно стоящо цифрово арматурно табло на кормилната колона постоянно осигурява интуитивно обрисуване на важните данни в зрителното поле на лидера.

3D-печат на детайлите

Най-новите индустриални способи като 3D-печатът допълват особената атмосфера в интериора. Характерен акцент от гледната точка на лидера са направените по технологията на 3D щемпел алуминиеви лостчета за превключване на предавките на спортния волан. Те продължават хескагоналната тематика от екстериора с филигранни детайли. Лостчетата за превключване с нова визия и новаторско, подобрено чувство при досег са ярък елемент в интериора на MINI John Cooper Works GP, който за пръв път може да бъде забелязан при едно MINI. Нови са и направените с 3D печат елементи на кормилото, както и индивидуалните декоративни лайстни в зоната на пасажера до лидера. Всяка декоративна лайстна е уникат и показва индивидуалният индустриален номер на автомобила от лимитираната серия. Тяхната характерна за GP хексагонална структура цитира структурата на повърхността на лостчетата за превключване. С това MINI показва едно ново измерение на консолидираното на 3D печата в серийния индустриален развой. Използването на адитивни производствени методи като 3D щемпел издига до ново ниво не единствено персонализацията, само че и позволява напълно нови благоприятни условия за изразяване на езика на формите, които до момента не бяха възможни с конвенционалните инструменти.

Минималистична задница

Също както и при предходните модели, така и при MINI John Cooper Works GP задната седалка отпада, с цел да се реализира възможно най-ниско лично тегло. Редуцирането до най-важното личи и от ясните и прегледни повърхности в задната част. Големият надпис GP на задния панел е създаден посредством потреблението на различни структури и по реформаторски и характерен начин подчертава интериора. Червената напречна греда зад предните седалки осигурява атмосфера от моторните спортове.

*Източник: www.mini.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР