Мини хамстерите са много сладки и симпатични животни, които освен

...
Мини хамстерите са много сладки и симпатични животни, които освен
Коментари Харесай

Съвети при хранене на мини хамстер

Мини хамстерите са доста сладки и симпатични животни, които също така са и много игриви и занимателни. Ако и вие желаете да се сдобиете с подобен любим, тогава ще би трябвало добре да се погрижите за тяхното вярно и уравновесено хранене, защото то е доста значимо за тези пухкави животни.

Това може да се окаже много комплицирана задача, в случай че не сте осведомени по какъв начин да храните мини хамстер.

Като цяло менюто им би трябвало да е много разнообразно и да има задоволително хранителни субстанции. Не е добре и да сменяте постоянно рациона им, защото това не е потребно за тези гризачи.

1. Купете подобаваща храна за мини хамстери

Голяма част от храната на мини хамстерите би трябвало да е точно профилираната суха храна за хамстери. В нея има задоволително количество от по този начин нужни за здравето на гризача хранителни субстанции.

- Тъй като хамстерите не понасят добре измененията в диетата си, целесъобразно е да купувате първоначално храната, с която хамстерът е бил хранен в зоомагазина. След няколко седмици последователно можете да преминете и към друга суха храна, в случай че желаете;

- Ако храните соята животинка със примес от семена, уверете се, че той яде освен семена. Тези гризачи избират да ядат единствено тях, само че в този случай те няма да се снабдят с всички нужни за организма им хранителни субстанции.

2. Плодове и зеленчуци за мини хамстери

Ежедневно или през ден давайте на животинката разнообразни плодове и зеленчуци, като по величина те би трябвало да са като стафида. Те не са привикнали да пият доста вода, по тази причина огромните части от по-сочните артикули могат да доведат до диария при хамстери. Остатъците постоянно махайте, с цел да не стартират да гният и да замърсят клетката.

- Списък с потребни артикули за мини хамстерите: ряпа, моркови, цикория, спанак, магданоз, тиква, карфиол, броколи, зеле, моркови, зелен боб и аспержи;

- Към потребните артикули можем да отнесем и следните: стафиди, ябълки без семена, плодове, круши, сливи и праскови. Плодовете съдържат костилки, които са отровни за тези гризачи, по тази причина в никакъв случай не им ги давайте с тях;

- Можете да сварите яйце и по този начин да добавите малко протеин в диетата на вашия хамстер един път седмично;

- Следете и за това да не се скапва храната, по тази причина е доста значимо постоянно да почиствате клетката от остатъците, защото за нежното коремче на мини хамстерите е значимо да употребяват единствено свежи артикули.

3. Лакомства за мини хамстер

 Мини хамстер

Много значимо е да давате постоянно на хамстерите си твърди храни. Те са нужни, с цел да се поддържат зъбите им здраве, само че и в качеството си на спомагателен източник на хранителни субстанции и като метод да разнообразите рациона им.

- В зоомагазините можете да купите разнообразни лакомства, които да закачите на тавана на клетката. Така по едно и също време ще накарате мини хамстера малко да се потруди, с цел да стигне храната си, само че и те възприемат това като един тип игра;

- За тази цел са подобаващи и специфичните хранителни блокчета, които можете да купите от зоомагазини.

След като разбрахте какви храни са потребни за мини хамстерите, би трябвало да запомните и нездравословните за здравето им храни. Не бива да давате на тези гризачи картофи, лук, бобови култури, листа от ревен и домати. Вредни за тях храни са също по този начин шоколада, алкохола и разнообразни сладкиши.

Не забравяйте да осигурите на хамстерите си и непрекъснат достъп до вода. В зоомагазините можете да купите специфични бутилчици, които се закачат на клетката на хамстера. Те са доста комфортни, само че забравяйте че би трябвало да ги чистите веднъж в седмицата и постоянно да сменяте водата в тях.

Мини хамстерите се хранят 2 пъти дневно, а точно заран и вечер, като порцията им би трябвало да е с размера са супена лъжица, с цел да не преяждат тези животинки.

Не забравяйте и да следите за тежестта на животинката постоянно, като по този начин да вземем за пример естественото тегло на златния хамстер е 11 грама. Подобно на другите гризачи, по този начин и хамстерите имат потребност от разнообразно, уравновесено и здравословно хранене. От това, какъв брой добре сте подбрали техния рацион, зависи дали те ще са здрави

Хамстерите, като всички други домашни любимци, се нуждаят от разнообразна диета и вярно хранене. Това обаче не значи, че тези дребни гризачи могат да бъдат хранени с безусловно всички артикули. Подбирайки вярно менюто им и спазвайки нашите рекомендации и препоръки, вашият гризач ще е постоянно жизнен и здрав.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР