Мини езеро се образува в столичния квартал Витоша днес, причината

...
Мини езеро се образува в столичния квартал Витоша днес, причината
Коментари Харесай

Нов строеж мести поток, който събира водите от Витоша

Мини езеро се образува в столичния квартал Витоша през днешния ден, повода е нов градеж, който съгласно поданици на региона прекъсва съществуващи водопроводи и канали и реалокира улук, събиращ водите от планината. 

За казуса заяви за OFFNews Ваня Нушева, която живее на метри от строителството на ул. " Борис Арсов " до Околовръстното и Симеоновско шосе. По думите й напролет водата от планината ще прелива по улицата, а през зимата тя ще се трансформира в ледена пързалка. 

Връзка за канализацията се прави където е най-удобно, а не съгласно издадено позволение - вместо към Симеоновско шосе, към построената ВиК инфраструктура на здания, която има по-малък планиран потенциал на пропускливост - задръстването и преливането на ВиК по-късно е обезпечено, изяснява Нушева и на страницата си във фейсбук. 

Инспекторатът на общината ревизира и постанова санкции, само че проблемите не се вземат решение. Незаконните действия не престават, добавя тя.

Гражданите в квартала упорстват да се съблюдават издадените строителни позволения и да не се копае случайно. И още: управляващите не просто да глобяват, а да наложат на компаниите да градят съгласно разпоредбите и строителната документи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР