Минералният грим е новият хит на пазара в момента. Най-новите

...
Минералният грим е новият хит на пазара в момента. Най-новите
Коментари Харесай

Минералният грим срещу класическия макиаж

Минералният грим е новият шлагер на пазара сега. Най-новите артикули на водещите марки декоративна козметика са точно на минерална основа. Повечето дами несъмнено си задават въпросът, какво разграничава минералният грим от класическия макиаж. На първо място това е съставът. Новите артикули съдържат главно финно стрити минерали – цинков и стоманен оксид, титаниев диоксид, неорганични пигменти и по-малко талк. Това са естествени съставки, които не нервират и не алергизират кожата.

Липсата на мирис също щади кожата. За разлика от тях добре познатите ни пудри и декор дьо тени съдържат най-много химия под формата на оцветители, емулгатори, консерванти, аромати, както и огромен % мазнини.

Минералният грим не запушва порите. Дори може да окаже удобно влияние върху кожа с акне и разнообразни възпаления. Това се дължи на богатото наличие на цинков окис, които има антибактериално и себорегулиращо деяние. Изненадващо естественият грим е подобаващ и за дамите със суха кожа. Въпреки че не съдържа мазнини, той не изсушава, заради дребните количества талк в състава си.

Обикновено минералният макиаж е в прахообразна форма и по тази причина постоянно се приравнява като артикул към класическата пудра. Разликата сред тях обаче е основна. Пудрата има по-малко пигменти и повече талк с абсорбиращо деяние. По предписание се нанася върху декор дьо тена, като заключителен, матиращ свършек на грима. При множеството дами обаче този артикул провокира дискомфорт както, поради наслагването на макиаж, по този начин и поради изсушаващото му деяние. За разлика от него минералният грим има плътността на декор дьо загар и матиращият свършек на пудрата. Тоест кожата ви ще наподобява съвършено единствено с използването на един артикул. Въпреки прахообразната си форма естественият макиаж е доста мек и идеално се нанася на кожата без неприятният „ брашнен ” резултат на пудрата.

Трябва да споменем и още едно значимо преимущество на минералният грим – фотозащитата. Разбира се, и някои от класическите артикули имат SPF, само че тук той се дължи на минералите, които се употребяват и като екрани в слънцепредпазните артикули. Това е и единственият макиаж, които има отлична търпимост след лазерни и пилинг процедури, както и при разнообразни алергични реакции.

С всички тези преимущества минералният грим ще направи кожата ви красива без това да е за сметка на нейното здравето – резултат, който мъчно може да постигнете с класическия макиаж.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР