Минем ли през Омикрон, К19 ще стане обикновен сезонен грип.

...
Минем ли през Омикрон, К19 ще стане обикновен сезонен грип.
Коментари Харесай

Гейтс: Минем ли през Омикрон, К19 ще стане обикновен сезонен грип

Минем ли през Омикрон, К19 ще стане елементарен сезонен грип. В това вярва Бил Гейтс.

" Докато светът минава през вълната от Омикрон, здравните системи ще бъдат изправени пред провокации. Най-тежките случаи са при неимунизирани хора. След като Омикрон премине, през останалата част от годината случаите ще бъдат доста по-малко, тъй че коронавирусът ще се третира по-скоро като сезонен грип ", написа Гейтс в Twitter, представен от БГНЕС.

Той съобщи, че сегашните ваксини имат два минуса: ваксинираните въпреки всичко могат да се заразяват, а успеваемостта на препаратите намалява с течение на времето.

" Нуждаем се от ваксини, които да предотвратяват повторното заразяване и да са ефикасни в продължение на доста години ", акцентира създателят на Microsoft.

Относно произхода на ковид Гейтс написа, че има доказателства, че той е бил предаден на хората от различен биологичен тип.

" В бъдеще ще има огнища на сходни заболявания, предадени и от други типове, тъй че би трябвало да влагаме, с цел да се подготвим за тях ", счита милиардерът.

По-рано Гейтс допусна, че пандемията от ковид може да завърши още през 2022 година, макар че в този момент - с появяването на варианта Омикрон - светът може би претърпява най-трудната част от нея.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР