МИНЕАПОЛИС (AP) — Семейството на мъж от Минесота, който беше

...
МИНЕАПОЛИС (AP) — Семейството на мъж от Минесота, който беше
Коментари Харесай

Семейство на мъж от Минесота, застрелян от щатски полицай при спиране на трафика, завежда дело за граждански права

МИНЕАПОЛИС (AP) — Семейството на мъж от Минесота, който беше погубен от щатски служител на реда по време на прекъсване на трафика, подаде федерален иск за цивилен права правосъден иск в сряда, в който се твърди, че съдбовната пукотевица е неоправдана и противозаконна.

В делото се показват имена на бойците Райън Лондреган, който простреля Рики Коб II, и Брет Сейде, който направи първичното прекъсване. Лондреган, бял офицер, към този момент беше изправен пред обвинявания в ликвидиране за убийството на Коб, негър мъж, в това, което се трансформира в политически упрекнат случай в града, където убийството на Джордж Флойд от полицията преди близо четири години провокира световни митинги, изискващи расова правдивост.

„ Рики Коб беше работлив жител на тази общественост и ние няма да ви позволим да го хулите “, сподели фамилният юрист Бакари Селърс на конференция. „ Няма да ви позволим да го накажете в гибелта му. Искаме да му бъде разрешено да почива в мир. И през днешния ден е още една стъпка в пътуването за изправяне на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР