Минава ми мисълта да се откажа, но усещам страх. Всички

...
Минава ми мисълта да се откажа, но усещам страх. Всички
Коментари Харесай

Илиана Раева: Минава ми мисълта да се откажа

Минава ми мисълта да се откажа, само че чувствам боязън. Всички към мен не ми дават да го направя, само че аз не мога безпределно да се занимавам с това нещо. Не е ок и по тази причина работя в тази посока. Невяна Владинова, която е мой заместител, идва на всички места с мен на всички срещи. Искам да слуша, да се учи, по-късно си приказваме. Тя демонстрира извънреден разсъдък, а аз имам вяра в младите. Това разкри президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пред NOVA.
Илиана Раева
" По-младата Илиана не се съобразяваше с доста неща, само че след това се научих да подценявам правилата си в името на работата. Златен олимпийски орден ми беше фиксидея и се веселя, че я реализирах. След спечелването на купата настана естетика в душата ми. Моята самоувереност нервира мнозина, само че аз съм такава. Имаше единствено един миг, в който се смирих. Това беше в Токио, когато чаках да излезе оценката на Русия. Не мога да опиша този миг. Бог ме е избрал аз да мина през този пъкъл ", сподели още Раева.

Илиана Раева застана отпред на Българската федерация по художествена гимнастика в края на 2012-та година, като в идващите над 10 години българските гимнастички записаха изключителни триумфи на интернационалната сцена, в това число бронзов орден от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 и историческа купа от Игрите в Токио през 2021. В последните години България се показва доста мощно и в самостоятелните дисциплини, като упоритостите са по-големи от всеки път за идната Олимпиада в Париж идващото лято.

" Никога не ми е минавало през мозъка да се откажа, макар че бях замеряна с какво ли не и мнозина чакаха момента да ме раздерат. Господ праща най-тежките тествания на любимците си. Винаги съм го знаела. Сънувах доста забавен сън преди Олимпиадата, обвързван с Русия и Ирина Винер. Но още не е пристигнало времето да го опиша. Знаех, че сме най-силни, само че се опасявах ", показа тя по отношение на ръководителката на съветската художествена гимнастика Ирина Винер, която неотдавна бе осъдена от интернационалната федерация поради неточни мнения по отношение на българския отбор на Игрите в Токио.

" Това, което се прави в залата, е на доста високо равнище, просто извънреден креативен капацитет на треньорите и мисля, че българските съчетания ще бъдат акцентът в международната художествена гимнастика през идната година ", отговори Раева на въпрос на БГНЕС в края на предходната година по отношение на упованията си за 2023.

" Българските гимнастички ще показват стратегия, която до този миг не са представяли. Правим извънредно мощни композиции, доста мощни във всяко едно отношение, като композиции, като влияние, като артистичност и като компликация. Много съм обнадеждена от това, което виждам и съм с големи очаквания и упования за предолимпийската година. Ние имаме да печелим още една квота, което е доста значимо, първите две ги спечелихме в София тази година. Надявам се, че ни чака една доста сполучлива година ", добави тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР