Миналогодишният вицешампион Капрер Рууд (Норвегия) се класира за четвъртфиналите на

...
Миналогодишният вицешампион Капрер Рууд (Норвегия) се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Рууд се оказа победител в скандинавския сблъсък с Руне

Миналогодишният вицешампион Капрер Рууд (Норвегия) се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис. Поставеният под номер 4 Рууд надви над шестия в схемата Холгер Руне (Дания) с 6:1, 6:2, 3:6, 6:3. 

Норвежецът доминираше първоначално и взе 11 от първите 13 гейма, с цел да поведе с 2:0 сета. В третата част Руне осъществя ранен брейк и резервира преднината си, с което понижи изоставането си в резултата, само че в четвъртата част Рууд дръпна с 4:1 и постави край  на очакванията си на противника за поврат.
 
" Много съм облечен. Опитах се да изиграя мача без напрежение, само че това не е елементарно. Когато си на корта за значим дуел  срещу Холгер в никакъв случай не е елементарно. Той е доста нападателен. а благополучие в първите два сета като че ли не се усещаше добре на корта,  правеше доста неточности, което ми даде много лесни точки.  Това несъмнено оказа помощ за нервите, само че той се върна в третия сет, а по-късно в четвъртия имах шанса да направя ранен пробив и по-късно резервирах преимуществото си ", разяснява норвежецът.

За място на втори следващ край на " Ролан Гарос " Рууд ще се изправи против германеца Александър Зверев, който надви също в четири сета над аржентинеца Мартин Ечевери.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР