Миналогодишният шампион на US Open и голям фаворит за отличието

...
Миналогодишният шампион на US Open и голям фаворит за отличието
Коментари Харесай

Фурията Джокович не се спря пред непоставен аржентинец

Миналогодишният първенец на US Open и огромен любимец за оценката тази година Новак Джокович с лекост се класира за втория кръг на конкуренцията. В един от дребното мачове от програмата в третия ден на шампионат сърбинът с лекост се оправи с прпятствието си в лицето на аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро.

В рамките на два часа на корта международният номер едно се оправи със съпротивата на непоставения си противник с 6:4, 7:6, 6:1 и към този момент е в третия кръг, където чака спечелилия от срещата сред сънародника си Душан Лайович и представителя на домакините Денис Кудла.

Първият сет можеше да предложи огромната изненада и да замине в сметките на Лондеро, само че той не сподели резистентност. Южноамериканецът поведе с пробив за 3:2, само че позволи мълниеносен рибрейк още на идващото си подаване. Това стабилизира Джокера, който след това стигна до още един пробив в десетия гейм и затвори частта при 6:4.

Най-оспорван беше вторият сет. В него Лондеро още веднъж сподели зъби и стигна до цели два ранни пробива, с цел да дръпне с 3:0. Но след това играта му като че ли се срина или просто международният номер едно включи на друга предавка, тъй като записа идващите пет гейма на сметката си.

В тях той освен върна изоставането си от два пробива, само че осъществя и трети, с цел да допре триумфа в тази част. Но тъкмо тогава Джокович позволи рибрейк и в последна сметка всичко трябваше да се реши в тайбрек. В него сърбинът сподели забележителна класа и след 7:3 дръпна с 2:0.

Това дефинитивно завърши Лондеро, който в третия сет беше бледа сянка по корта и напълно справедливо го загуби с 1:6. Така Джокера продължи стремежа си към отбрана на трофея си от Ню Йорк от предходната година и с багра по втория си конкурент сподели, че е в страхотна форма.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР