Миналият месец Nintendo пусна по кината дългоочаквания филм The Super

...
Миналият месец Nintendo пусна по кината дългоочаквания филм The Super
Коментари Харесай

Nintendo ще продължи да създава филми от игрите си

Миналият месец Nintendo пусна по кината дълго чакания филм The Super Mario Bros. Movie, който се оказа извънреден триумф за компанията и за филмовото поделение на компанията Nintendo Pictures в частност. Изборът на анимация пред игрален филм сигурно е бил верния избор, като в премиерния уикенд лентата генерира голям интерес и донесе на компанията сумата от $146 милиона. Наскоро пък стана ясно, че The Super Mario Bros. Movie е съумял да премине облагата от един милиард $.

Всичко това несъмнено обнадеждава японската компания за посоката, в която се движи и в неотдавна провело се чуване във връзка последния финансов доклад на компанията се отбелязва, че феновете на игрите на Nintendo може да чакат още от същото в идващите месеци и години. Наричайки The Super Mario Bros. Movie „ безспорен триумф “, президентът на Nintendo Шунтаро Фурукава е уверил акционерите в компанията, че Nintendo Pictures ще продължи и в бъдеще да продуцира филми, основаващи се на игрови поредици на издателя.

The Super Mario Bros. Movie излезе през април и включва звезден състав от артисти, измежду които Крис Прат, озвучаващ самия Марио, Джак Блек (Баузър), Аня-Джой Тейлър (принцеса Прасковка) и Сет Роугън.

Що се отнася до упоменатия отчет, то Nintendo регистрират закъснение в хардуерните продажби в последните 12 месеца, като идната подпора на компанията се чака не по-рано от април 2024. Общите продажби на Switch към 31-ви март тази година към този момент възлизат на 125.62 милиона продадени бройки или спад в продажбите от 22% на годишна база. За последните 12 месеца компанията е съумяла да продае 17.97 милиона Switch конзоли. Първоначално заложените прогнози за продадените конзоли беше 21 милиона, като след това беше нанесена промяна за предстоящи продажби в размер на 18 милиона, само че и този предел е бил пропуснат. За идната фискална година Nintendo чака да продаде 15 милиона броя конзоли – намаляване с спомагателни 16.5% в седмата година на Switch.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР