Миналият месец е бил най-топлият февруари в света, съобщи климатичната

...
Миналият месец е бил най-топлият февруари в света, съобщи климатичната
Коментари Харесай

Февруари е бил най-топлият в съвременната история на човечеството

Миналият месец е бил най-топлият февруари в света, заяви климатичната работа на Европейски Съюз, съобщи Би Би Си. По този метод се удължава серията месечни върхове до девет следващи.



През всеки месец от юни 2023 година насам се следят нови температурни върхове за съответното време от годината. Морската повърхнина на света е най-горещата в историята, а ледът в Антарктика още веднъж доближи рисково ниски равнища.



Температурите към момента се покачват от метеорологичното събитие " Ел Ниньо " в Тихия океан, само че главният мотор за повишението на температурата в света е човешката активност.

" Задържащите топлината парникови газове недвусмислено са основният провинен ", акцентира проф. Селесте Сауло, общоприет секретар на Световната метеорологична организация.

Концентрациите на въглероден диоксид са на най-високото си равнище от два милиона години насам, заяви климатичната работа на Организация на обединените нации, и още веднъж са се нараснали с съвсем рекордни равнища през последната година.



Февруари 2024 година е бил с към 1,77 градуса по Целзий по-топъл от „ прединдустриалните “ времена – преди хората да стартират да изгарят огромни количества изкопаеми горива, разяснява службата на Европейски Съюз за изменението на климата „ Коперник “.



Това чупи предходния връх от 2016 година с към 0,12 градуса. Изменението на климата докара до изключително тежки горещини в Западна Австралия, Югоизточна Азия, Южна Африка и Южна Америка.







фотоси: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР