Миналия ноември Украйна съобщи, че неин снайперист е застрелял руски

...
Миналия ноември Украйна съобщи, че неин снайперист е застрелял руски
Коментари Харесай

Най-точните снайперисти на всички времена

Миналия ноември Украйна заяви, че неин снайперист е прострелял съветски боец от разстояние към 2,7 км.

Ако фактически е реалност, това може да се трансформира във второто ликвидиране от най-далечно разстояние със снайпер за всички времена.

Това, че не съществува формален лист на убийствата със снайпер от най-голяма отдалеченост, не е изненадващо поради събитията, при които се правят.

Възможно е да има такива, които би трябвало да са включени в тази ранглиста, само че в никакъв случай не са обявени обществено, прецизира BusinessInsider. На базата на достоверни сведения от други източници медията сформира ранглиста, с цел да даде визия кои са най-точните снайперисти в света и по какъв начин  се оправят на бойното поле.

9. Никълъс Ранстад (армия на САЩ) – 2,06 км

Ранстад работи в провинция Кунар, Североизточен Афганистан.

През януари 2008 година вижда четирима противников бойци, застанали комфортно до скалата.

След като пропуща с първия си опит, улучва един от бунтовниците с втория изстрел, макар че те са отвън обсега на прицела на оръжието му, съгласно отчета.

След всеки изстрел той си води бележки за другите променливи, които въздействат на стрелбата, като температура и вятър, оповестява New York Post.

8. Неназован южноафрикански боец – 2,1 км

Според южноафриканския новинарски уеб страница TimesLIVE боецът е изпратен като част от южноафрикански отряд на Организация на обединените нации, който се бори с бунтовниците в Демократична република Конго.

Войникът убива шестима противников офицери по време на борбата при Кибати през август 2013 година, се споделя в отчета.

Твърди се, че един от изстрелите е създаден от разстояние 1,32 благи или 2,12 км.

7. Стрелкови сержант Карлос Хаткок (Морска пехота на САЩ) – 2,3 км

Хаткок държи върха на морската пехота за най-далечен доказан изстрел от снайперист.

Поставя го през 1967 година по време на войната във Виетнам и е още по-впечатляващ, тъй като даже не употребява снайпер, а картечница М-2 50 диаметър Browning, която може да бъде снабдена с телескопичен прицел за рискови дистанции.

Хаткок е считан за един от най-смъртоносните снайперисти в историята на морската пехота, с 93 доказани убийства.

6. Сержант Брайън Кремер (армия на САЩ) – 2,3 км

Кремер има заслуга за убийството на иракски въстаник през март 2004 година, до момента в който служи във втори рейнджърски батальон.

Военното издание We Are The Mighty оповестява, че детайлностите за събитието се пазят строго от военните, само че то се подрежда измежду най-далечните убийства със снайпер от американски боец.

Канадският вестник Globe and Mail  съобщава, че Кремер е поразил задачата си с пушка Barrett M82A1.

5. Старши ефрейтор Арън Пери (канадска армия) – 2,3 км

Пери ликвидира въстаник на разстояние 2,3 км по време на интервенция " Анаконда " в Афганистан, съгласно The Globe and Mail.

За дейностите си получава хвалба от канадското държавно управление, макар че то не прецизира детайлности за осъществените убийства.

" От 2 до 11 март 2002 година той управляваше снайперистки екип от трети батальон, канадска лека пехотна бойна група " Принцеса Патриция " при рискови метеорологични условия ", се споделя в уеб страницата на генерал-губернатора на Канада за службата на Пери.

" Старши ефрейтор Пери показва впечатляващ професионализъм и отдаденост на службата посредством доблестното си държание под директен и заобиколен обстрел, а дейностите му помогнаха да се обезпечи триумфът на задачата ", се добавя още в обявата.

4. Ефрейтор Роб Фърлонг (канадска армия) – 2,4 км

Фърлонг взе участие в интервенция " Анаконда " в долината Шахикот, Афганистан, съгласно Globe and Mail.

Неслучайно в класацията са включени трима канадски бойци, което е знак за репутацията на страната като татковина на едни от най-хубавите снайперисти.

" Канадските снайперисти са най-хубавите в света ", споделя Фърлонг пред списание Maclean's.

" Програмата за образование на снайперисти съществува отдавна. Това е основата и  преработена въз основата на уроците, научени в Афганистан. Изградихме я по този начин, че да бъде най-хубавата ", добавя той.

3. Сержант Крейг Харисън (британска армия) – 2,5 км

Твърди се, че английският боец Крейг Харисън е умъртвил двама души в бърза поредност на разстояние 2,5 км, до момента в който служи в Афганистан.

We Are The Mighty оповестява, че през ноември 2009 година Харисън е забелязал противников картечен екип. Стреляйки през период от 6 секунди, той създава 5 изстрела и две убийства.

През 23-годишната си военна кариера Харисън служи в Косово, Ирак и Афганистан.

Неотдавна обаче Харисън призна пред Фондацията на ветераните, че с специалността си на боец е предизвикал " единствено страдалчество " и че продължава да се бори с посттравматичното стресово разстройство и мисли за самоубийство, добавя BusinessInsider.

2. Неназован украински боец – 2,7 км

Украйна твърди, че един от нейните снайперисти е прострелял противников боец на разстояние 2,7 км.

Нейното стратегическо командване показа видеоклип в Telegram през ноември, за който твърдеше, че демонстрира попадението и съобщи: " Окупаторът беше премахнат с прецизен изстрел на нашите командоси от разстояние 2710 м. "

Разстоянието е почти равно на три пъти височината на дубайската Бурдж Халифа – най-високата постройка в света.

1. Неназован канадски боец – 3,4 км

Твърди се, че първото място принадлежи на канадски боец, който взема купата през 2017 година по време на обиколка в Ирак.

Войникът е част от елитната взаимна оперативна група 2, оповестява Globe and Mail. Според вестника, употребява снайпер McMillan TAC-50.

" Въпросният изстрел в действителност е прекъснал офанзива на ДАЕШ против иракските сили за сигурност ", съобщи неназован боен източник пред Globe and Mail, употребявайки различното име на ИДИЛ.

Друг боен източник съобщи, че това е " Невероятен героизъм. Световен връх, който може би в никакъв случай няма да бъде усъвършенстван ".

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР