Миналия месец се появи информация за въпросната мода сред потребителите

...
Миналия месец се появи информация за въпросната мода сред потребителите
Коментари Харесай

Кражба на коли за забавление - новата опасна мода в TikTok се разраства

Миналия месец се появи информация за въпросната " мода " измежду потребителите на TikTok, само че очевидно управляващите не ѝ обърнаха съществено внимание и тя от ден на ден стартира да се разраства.

Сега, американският портал Carscoops още веднъж обръща съществено внимание за разпространяването на нови незаконни юношески занимания. Според източника сходно " предизвикателство " е било пуснато от консуматори на мрежата TikTok. В Съединени американски щати към този момент са забелязали използването му в действителния живот.

В мрежата се популяризират видео указания за кражба на коли. И в началото всичко стартира с корейските модели на марките- Kia и Hyundai.

А младежи на възраст сред 14 и 17 години най-често се занимават с въпросните закононарушения, като вършат това само поради клип за обществена мрежа. Още повече, че автокрадците нямат потребност от колата. Крадат я единствено с цел да се посочат и снимат.

В някои щати разпространяването на наклонността се удостоверява и от полицейска статистика. Например единствено в един от градовете на Флорида през последните две седмици половината от откраднатите коли са от двете корейски марки.

А полицията в Минесота записва нарастване на кражбите на коли Kia с повече от 1300% спрямо предходната година. Отбелязва се също, че жертвите на обири са най-вече коли без механични заключващи системи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР