Миналия месец FCC даде на Project Loon - проектът на

...
Миналия месец FCC даде на Project Loon - проектът на
Коментари Харесай

Project Loon осигури интернет на 100 000 души в Пуерто Рико



Миналия месец FCC даде на Project Loon - планът на Гугъл, който обезпечава интернет чрез метеобалони - пробен лиценз, с който да помогне на хората в Пуерто Рико да се върнат онлайн откакто ураганът Мария унищожи инфраструктурата на острова. Днес компанията заяви публично, че сполучливо е доставила интеренет услуги на над 100 000 пуерториканци, работейки взаимно с AT&T и T-Mobile.

Операцията не е била цялостен триумф, което е изцяло предстоящо, предвид на повредите по инфраструктурата в страната. Project Loon обаче е съумял да обезпечи опция за изпращане на текстови известия и достъп до информация онлайн до пуерториканци с LTE телефони. Екипът е пуснал балоните от Невада и е употребявал логаритми за машинно заучаване, с цел да ги нарежда над Пуерто Рико, където те са транслирали интернет от работещи наземни мрежи към жителите на потърпевшата от урагана страна.

В блог пост, шефът на плана Алистър Уестгарт написа, че Project Loon за пръв път съумява да построи интернет съгласуваност за толкоз къс период, а интервенцията в Пуерто Рико ще помогне на инженерите да подобрят способността на балоните да остават на дадена географска широчина и да обезпечават продължителна интернет съгласуваност.

" Във времена на рецесии, опцията за връзка с близки и родственици, управляващи и избавителни екипи е основна ", споделя Уестгарт в публично изказване. " Надяваме се свързаността, която обезпечи Project Loon през последните седмици, да е била от помощ за всички нуждаещи се ".
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР