Миналата седмица завърши с известно разочарование за Даниил Медведев, след

...
Миналата седмица завърши с известно разочарование за Даниил Медведев, след
Коментари Харесай

Без проблеми за новия номер едно: Медведев разгроми Гофен на старта в Хале

Миналата седмица приключи с известно отчаяние за Даниил Медведев, откакто той позволи ненадейно проваляне на финала в Хертогенбощ, където беше надигран от сензацията Тим Ван Райтховен. Все отново утешителната премия не беше по никакъв начин дребна за руснака, който още веднъж се възкачи на върха в международната класация. Днес пък новият номер едно изигра дебютния си дуел от конкуренцията в Хале и не остави никакви шансове на Давид Гофен - 6:3 6:2.

Белгиецът получи тежка травма точно в същия град през предходната година, която го извади до края на сезона, само че завръщането му не беше изключително наред, тъй като топ поставеният показва тенис на доста високо равнище и си обезпечи конфликт с Иля Ивашка в осминафиналите на шампионата.

Първата част протече относително равностойно, само че Медведев можеше да разчита на голям брой лесни точки от началния си удар, до момента в който Гофен трябваше да се бори във всяко едно разиграване на личен сервис. Бившият член на топ 10 сподели за следващ път богатия си боеприпас от отигравания и излизаше победител в значително замени от дъното на корта, единствено че мощта на руснака взе връх и той реализира съдбоносен пробив, с който извоюва триумфа в сета.

Втората част се разви надалеч по-скорпостижно в интерес на лидера в схемата, защото интензитета в дейностите на непоставения играч спаднаха съществено и той стартира да позволява голям брой грешки в завършващата фаза на играта. Московчанинът с лекост поведе с 4:0 гейма, а оттова насетне нямаше връщане в мача за белгиеца и успеха закономерно отиде в актива на Медведев.

On a mission
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР