Миналата седмица видяхме отново десетките пребити граждани и окървавените софийски

...
Миналата седмица видяхме отново десетките пребити граждани и окървавените софийски
Коментари Харесай

Протест срещу полицейското насилие ще поиска оставката на вътрешн...

" Миналата седмица видяхме още веднъж десетките пребити жители и окървавените софийски улици и всеки ден излизат нови и нови фрагменти с брутално полицейско принуждение, което обрисува една мрачна картина на мракобесие, безвластие и цялостна безпомощност на българските жители от тези, които би трябвало да пазят и пазят техния живот, здраве, права и имущество! ", пишат уредниците на митинга - Гражданско съдружие " БОЕЦ " и Граждански площад, във.

 

" Видяхме и фрагменти на вандализъм, които ние, като Сдружение провело стотици митинги и акции, осъждаме и не одобряваме. Но още по-непримирими сме към насилието от страна на чиновници на Министерство на вътрешните работи! Това принуждение се трансформира в модел, в норма, надали не в нещо обикновено ", показват още уредниците, като показват, че казусът с полицейското принуждение е систематичен - още от митингите през 2013 година, през тези от 2020 година, до през днешния ден.

 

" Що за изроди могат да ритат жена в корема и да крещят, че ще я бият и ритат тъкмо в корема, с цел да няма деца?! Що за урод би трябвало да си, с цел да ги защитаваш?! ", възмутени са те във връзка описа на. Момичето изясни, че е станала жертва на брутална експанзия от страна на четирима служители на реда в градинката при църквата „ Св. Седмочисленици “, до момента в който се опитвала да си тръгне от митинга.

" Министър Калин Стоянов би трябвало да понесе отговорност за полицейското принуждение при митинга от предходната седмица пред Националния стадион и да подаде оставка. Демонстрираният от него цинизъм, че до момента в който неговите чиновници пребиваха българи, той е бил на кино и не носи отговорност, единствено затвърждава нашето разбиране ", безапелационни са от БОЕЦ.

 

Припомняме, че по време на митинга на 16 ноември, Стоянов участвал на кинопрожекция. Това се разбра първо в, по-късно и, като уточни, че бил там в работно качество.

 

Във вечерта на 16 ноември стотици футболни почитатели от всички цветове се събраха при засилено полицейско наличие в региона на стадион “Васил Левски ”, с цел да изискат оставката на Борислав Михайлов и управлението на Българския футболен съюз. Стигна се до мощни конфликти. Задържаните бяха десетки. Има и потърпевши както протестиращи, по този начин и служители на реда, като разказите за брутално полицейско принуждение не престават да валят.

 



 

Михайлов обаче. Същото се отнася и за министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, даже и откакто това бе поискано и.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР