Миналата седмица ви показахме втора употреба силиконови импланти за естетично

...
Миналата седмица ви показахме втора употреба силиконови импланти за естетично
Коментари Харесай

Намалява ли тенденцията млади жени да си слагат силикон?


Миналата седмица ви показахме втора ръка силиконови импланти за естетично увеличаване на бюста, които се продават на битака в столичния квартал “Малашевци ”. От Aсоциацията на пациентите на естетичната медицина разясниха за bTV, че има процедура при замяна на имплантите, употребяваните медицинските произведения да се дават на пациенката " за спомен ".



В една столична клиника по пластична хирургия годишно се правят от 900 до 1000 интервенции, като най-предпочитана от пациентите остава увеличението на бюста с импланти. На второ място са ринопластиките, следват и липосукциите. Специалисти споделят, че не се следи наклонност за увеличение на бюста при абитуриентки.

Обява за продажба на импланти откриваме и в уебсайт за разгласи в интернет: " Продавам нови силиконови импланти 425 кубика, висок профил, на най-хубавата и реномирана марка на пазара в естетичната хирургия. Имплантите са неразопаковани, в истинската си стерилна опаковка, със документи, серийни номера. Закупени са от известна клиника по естетична хирургия във Варна, само че интервенцията за слагането им се анулира. "

„ Няма клиника, която да взима имплантите през пациента. Просто по някакъв неведом за мен метод, а не през еластичен хирург, тези импланти са стигнали до него. Не мога да съм сигурен, че те са и запечатани. Защото методът на предпазване на импланта също е доста значим. Все едно да продаваш сърце, бъбрек, колянна става “, изясни пластичният хирург доктор Николай Георгиев.

При естетично увеличаване на бюста пациентът би трябвало да се увери в произхода на имплантите, като изиска от хирурга да ги разопакова пред него преди интервенцията.

„ Когато ви се слагат импланти, на излизане би трябвало да би трябвало да разполагате със следния комплект от документи - документа на имплантите, паспорта на имплантите, епикриза, върху която докторът да е написал какво тъкмо е поставил с подписа и печата си. Защото оттова нататък той към този момент носи отговорност “, добави доктор Георгиев.

Силиконовите импланти на битака в Малашевци - по какъв начин са попаднали там ?

Това към този момент е допустимо . И тези импланти е допустимо да са от нашата клиника . Вие да кажем или вашата брачна половинка преди 10 години си е правила интервенция за увеличение на бюста . Идвате , подменяте ги . Но вие ми казвате " Аз желая да си ги прибера у дома ". Даваме ви ги с кутия . Даваме ви и имплантите . И вие с тях може да вършиме , каквото желаете . Това е голям риск - в случай че бъдат препоръчани на някого и да бъдат сложени .


Повърхността на импланта върху него могат да останат биологични частици от индивида , който ги е носил преди това . Рисковете за индивида , на който ще му бъдат сложени , са големи . Това могат да го създадат единствено хора , които не мислят за своето здраве и надлежно хирурзи , на които не им пука .

Официална статистика и указател какъв брой българки лягат на операционната маса за естетично увеличаване на бюста няма.

„ Броят на пациентите, които избират тази намеса, е постоянен във времето. Напоследък има един тренд - огромна част от дамите отстраняват имплантите си и се обръщат към напълно естествения тип, приемането на тялото си “, съобщи ръководителят на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия доктор Регина Хатър.

Имате ли случаи абитуриентки да си създадат съответната намеса за бала . Като подарък от родителите ?

Д - р Георгиев : Нямам спомен в последните няколко години при мен да са идвали пациентки с такива стремежи .

Възраст 18-20 години подобаваща ли е за тази намеса ?

По документи да. Но пациентът, когато пристигна, би трябвало да е задоволително добре стимулиран. да знае всичките плюсове и минуси, да знае възстановителния интервал, тъй като това не е разходка в парка.

„ Една жена още се развива на 18 година На тази възраст ти предстоят доста промени и в тялото ти, и в менталното ти усещане за света. Абсолютно допустимо е след 10 година, дори след 5 година да не мислиш по същия метод. Много е рано на 18. Това са деца “, счита заместник-председателят на Асоциацията на пациентите на естетичната медицина Нели Георгиева.

Колко значим е външният тип на дамата за нейното самочувствие, питаме певицата Анелия.

„ Аз съм от тези хора, които преди всичко ще кажат, че щастието постоянно идва от вътрешната страна на открито. Въпреки всичко - да, когато има някакъв голям комплекс, който нарушава прекалено много самочувствието ти и в случай че корекцията не е доста натрапчива, аз съм " за ". Честно казано не одобрявам тези нови трендове, не утвърждавам. Основно се гледа Инстаграм, Facebook - това са модите, които децата следват “, сподели тя.

Вие имате щерка на 19 години . Ако тя показа , че желае да си направи промяна , какво бихте й споделили ?

Смятам , че няма по - добър образец от персоналния . И считам , че като родител съм се справила с това да покажа верния път на щерка ми . И в случай че тя в даден миг желае да промени нещо в себе си , аз съм сигурна , че тя ще го направи доста премерено .

Ако въпреки всичко решението за слагане на импланти е взето, би трябвало да знаем, че то крие своите опасности. 21-годишната Ева слага имплантите си предходната година. 5 месеца по-късно стартират затруднения.

„ И това бяха моите предходни гърди, които стояха в мен към 10 месеца. Премахнах ги преди два. И държа да отбележа, че до преди тях не съм имала никакви здравословни проблеми, като след към 7-8 месеца след слагането им, стартираха едни страдания. Всичко стартира с паник офанзиви, доста мощни, които аз до преди този момент не бях изпитвала “, описа тял.

Момичето стартира психотерапия, само че здравословните проблеми се задълбочават. Ева научава за по този начин наречения синдром " болест на гръдните импланти ", чиято симптоматика включва същите реакции на имунната система.

За същите признаци споделят и други дами у нас, подложили се на интервенция по увеличаване на бюста със силиконови импланти.

„ Моят опит с имплантите потегли от една юношеска фантазия. След слагането на имплантите доста бързо, може би на втория месец към този момент фрапантно се утежни моето здравословно положение - зной, болки, хормонални несъответствия “, изясни Елеонора Борисова.

„ Около 2 години по-късно започнах да изпитвам всякакви, разнородни здравословни проблеми, които нямаха съответно пояснение. Някои от тях бяха неврологични, които се показват в болки, изтръпване на крака, също по този начин мозъчна мъгла. Също по този начин хормонални проблеми. След като отхвърлих множеството страшни диагнози, през 2021 година година се подложих на интервенция по премахване на имплантите дружно с прилежащите им капсули. И това в действителност за мен е най-голямото доказателство за съществуването на тази болест. Просто тъй като след тази интервенция по премахването признаците просто изчезнаха “, съобщи Лилия Димитрова.

Към момента синдромът не е приет за публична здравна диагноза.

Специалистите са безапелационни, че преди да се подложи на естетично увеличаване на бюста с импланти, пациентът би трябвало да се осведоми за всички евентуални опасности. И да се увери, че хирургът, който ще извърши интервенцията, има нужната подготовка. Посещението при доктор и при най-малкия дискомфорт навреме е наложително.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР