Миналата седмица Върховният главнокомандващ (президентът Путин - б.р.) утвърди структурата

...
Миналата седмица Върховният главнокомандващ (президентът Путин - б.р.) утвърди структурата
Коментари Харесай

Русия установява постоянно военно присъствие в Сирия

Миналата седмица Върховният главнокомандващ (президентът Путин - б.р.) утвърди структурата и щата на (основните бази) в Тартус и Хмеймим, заяви той на заседание в Москва.

Шойгу изрази признателност на Народното събрание за ратификацията на съглашението със сирийското държавно управление за разширението на "пункта за материално-техническо застраховане на съветския военноморски флот в региона на пристанище Тартус и фактическото му преобразяване в пълноценна военноморска база ". Документът бе утвърден на съвещание на Съвета на федерацията (горната камара на парламента).

Споразумението дава право на Русия да държи там до 11 военни кораби, в това число и съдове с нуклеарни енергийни съоръжения.

Сирия предава на Русия за безплатно прилагане за 49 година териториите, акваториите и редица обекти на недвижима благосъстоятелност в региона на пристанището, като съглашението може да бъде автоматизирано продължавано за интервали от по 25 година

Личният състав и членовете на екипажите на съветската база, както и транспортните средства, кораби и самолети в базата в Тартус, получават привилегии и имунитет и попадат под юрисдикцията на съветската страна.

На съвещанието Шойгу уточни също, че развиването на военната инфраструктура в Арктика и край западните граници на Русия става приоритет за съветските въоръжени сили в най-близка вероятност.

Той добави, че в края на годината ще бъде направена равносметка по какъв начин се извършват поръченията на президента Путин, дадени в укази от 2012 година, а също и на поредност от заседания в Сочи т.г.

Според Шойгу министерството на защитата в действителност е приключило строителството на своите обекти в Арктика. За цялата история на усвояването на района такова количество обекти там не е строила нито една страна, акцентира той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР