Миналата седмица в общността на Reddit се появиха съобщения за

...
Миналата седмица в общността на Reddit се появиха съобщения за
Коментари Харесай

Microsoft Edge шпионира потребителите на Bing – от търсачката изтичат данни за посетените сайтовете

Миналата седмица в общността на Reddit се появиха известия за проблеми с поверителността в браузъра Edge. Потребителите са забелязали, че най-новата версия на браузъра на Microsoft изпраща поръчки до Bing API (bingapis.com), като предава цялостните адреси на съвсем всички посетени уеб-страници.

Ентусиастите са се пробвали да схванат задачата на тази функционалност, само че не са съумели да го създадат, защото тази приложимост на Bing API не е документирана. Разработчикът Рафаел Ривера също се заинтересува от този въпрос. Той организира лично следствие и стигна до извода, че това държание на Edge може да се дължи на неприятно внедрена нова функционалност в браузъра.

„ Microsoft Edge към този момент има функционалност за абонамент на създатели, която е задействана по дифолт. Изглежда, че е предопределена да уведомява Bing, когато сте на избрани уеб сайтове като YouTube, The Verge и Reddit. От всичко проличава, че не работи вярно, като изпраща данни на Bing за съвсем всички посетени страници ” – споделя източникът на Rivera.

В известието се споделя, че Microsoft е почнал да тества упоменатата функционалност предходната година и тя е публикувана по-широко през последните месеци. Предполага се, че ще помогне на потребителите на Edge да наблюдават обичаните си създатели в YouTube и други платформи. Отбелязва се също, че в случай че потребителят независимо деактивира функционалността за абонамент на създатели от настройките на Edge, браузърът ще спре да изпраща данни за посетените уеб сайтове към Bing.

„ Запознати сме със известията, сега ги изследваме и ще предприемем подобаващи дейности за справяне с откритите проблеми “, разяснява въпроса Кейтлин Рулстън, началник на връзките в Microsoft. Докато Microsoft не завърши следствието си и не поправи грешката, потребителите на Edge се поучават да деактивират функционалността за следване на създатели от настройките на браузъра си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР